x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

07 Oct 2008   •   00:00

7 octombrie 2008



e-Facturi
Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a adoptat două decizii prin care agenţii economici vor putea să îşi omologheze sistemele informa­tice în vederea emiterii de facturi fiscale în format electronic. Siste­me­le informatice utilizate de persoanele care emit, transmit sau arhivează facturi, chitanţe şi bonuri fiscale în for­mă electronică trebuie să înde­p­li­nească o serie de cerinţe minimale de performanţă şi securitate, a căror respectare va fi verificată prin intermediul unui proces de omologare.

SCANNER
Xerox a lansat în România scannerul de producţie DocuMate 765. Dispozitivul are o rezoluţie optică de 600 dpi, cu o profunzime de culoare de 24 biţi, iar capacitatea de alimentare cu hârtie este de 200 de coli. Scannerul este susţinut de tehnologia Visioneer OneTouch care permite salvarea documentelor în toate formatele cunoscute, inclusiv PDF, şi trimiterea lor către diverse aplicaţii. Modelul include şi funcţiile de Ultrasonic Multifeed Detection, care detectează prin ultrasunete alimentarea mai multor pagini.

MOTOZINE

Motorola aduce în România telefonul Motozine ZN5 cu cameră foto de 5 MP, realizat în colaborare cu Kodak. Terminalul nu funcţionează în reţea UMTS, dar dispune de conectivitate Wi-Fi. Pozele pot fi încărcate printr-un singur click pe Gallery Link şi transferate instant către galeria Kodak (www.kodakgallery.com).

PIAŢĂ COMPUTERE
Piaţa de notebook-uri şi PC-uri va atinge valoarea de 500 milioane de lei în a doua jumătate a anului 2008. Potrivit estimărilor Flamingo, vânzările de notebook-uri urmează să atingă valoarea de 300 milioane de lei, iar cele de desktop-uri valoarea de 200 milioane de lei în această peri­oa­dă. În ultimele două luni, compania a atins o cotă de piaţă de 9,5% pe segmentul notebook, în timp ce pe segmentul PC a înregistrat o cotă de 9%.

×
Subiecte în articol: IT