x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

18 Oct 2008   •   00:00

18 octombrie 2008



NET CHINEZESC
Toţi vizitatorii cafenelelor care oferă şi servicii de internet din Beijing vor fi fotografiaţi, scrie Times Online. Deşi internauţii chinezi spe­rau ca Jocurile Olimpice, care au avut loc în august la Beijing, să le ofere o mai mare libertate de navigare online, autorităţile chineze au reactivat recent programul numit "Great Firewall of China", care blochează toate site-urile considerate subversive. Toate fotografiile internauţilor vor fi scanate şi introduse într-o bază de date. Detaliile procedurilor vor fi afişate în ficare cafenea de acest fel.

GPS
Garmin a lansat noi modele GPS din seria 700: 755T, 765T şi 775T. Noile modele au ecran de 4.3 inci, asigură vizualizare 3D, iar funcţia HotFix calculează automat şi stochează informaţii predictive de la sateliţi pentru o poziţionare mai rapidă a aparatului. Nuvi 765T conţine tehnologia wireless Bluetooth pentru apelare hands-free. Modelul 785T integrează un receiver MSN Direct cu abonament de probă, ce pune la dispoziţia şoferilor informaţii despre condiţiile din trafic, preţul benzinei, cele mai importante ştiri şi evenimente locale.  (Alexandru Rădescu)

BUSINESS
Samsung intenţionează să se extindă în Europa, în pofida crizei financiare, pentru a-şi majora cota de piaţă pe segmentul ecranelor LCD, a declarat vicepreşedintele companiei sud-coreene, Yeong-Duk Cho, la inaugurarea celei de-a doua fabrici a grupului din Slovacia. Fabri­ca va avea o capacitate anuală iniţială de 6 milioane de ecrane LCD, care va fi extinsă la zece milioane unităţi până în 2010. Investiţia companiei s-a ridicat la 300 de milioane euro, iar UE a aprobat un ajutor de stat de 65 de milioane euro pentru realizarea uzinei, care a creat 1.200 de noi locuri de muncă.

NOTEBOOK
Lenovo a lansat notebook-ul X200s, cu o greutate de 1,1Kg şi o auto­no­mie a bateriei de 13 ore. Este echipat cu un procesor Intel Centrino 2 cu tehnologie vPro, iar unele modele au SSD-hard drive de până la 128 GB. Preţurile pentru modelele de notebookThinkPad X200s încep de la 2.242 dolari (fără TVA). (A. Rădescu)

×
Subiecte în articol: IT