x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

19 Ian 2006   •   00:00

19 ianuarie 2006

BILANT TELECOM. Sony Ericsson a raportat pentru al IV-lea trimestru din 2005 un numar de 16,1 milioane de unitati vandute, o crestere cu 28% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu 17% comparativ cu trimestrul anterior din 2005. Totalul vanzarilor din acest trimestru a atins 2,310 miliarde de euro, o crestere anuala de 15%. Profitul brut a atins 206 milioane de euro, in vreme ce profitul net a ajuns la suma de 144 milioane de euro.

FUZIUNE LA GECAD. Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic, a anuntat fuzionarea cu Gecad Cvantage, companie-sora din cadrul Grupului Gecad specializata in furnizarea de servicii de tip call center. Noua companie va purta numele de Gecad ePayment. "Decizia a fost luata pe baza strategiilor de dezvoltare ale celor doua entitati, Gecad ePayment urmarind intregirea ofertei sale prin adaugarea de servicii de tip call center pentru suport clienti, iar firma Cvantage intentionand ca din acest an sa se concentreze exclusiv pe servicii de call center in domeniile IT si bancar", a declarat Radu Georgescu, presedinte al Grupului Gecad.

OFERTA DE PRELUARE. Virgin Mobile a primit o oferta imbunatatita de preluare din partea companiei NTL, a anuntat operatorul britanic de telefonie mobila. Compania vizata pentru preluare, a cincea mare firma de telefonie mobila din Marea Britanie, nu a oferit detalii referitoare la noua oferta a NTL. Operatorul de telefonie mobila, controlat de omul de afaceri britanic Richard Branson, a respins ca insuficienta oferta anterioara care evalua compania la circa 1,44 miliarde de dolari.

JOINT-VENTURE PENTRU FAXURI. Sagem Communication a anuntat incheierea unui parteneriat cu Guangdong Photar Digital & Electronics in scopul crearii unui joint venture in China dedicat productiei si comercializarii faxurilor pentru piata chineza: Photar Sagem Electronics. Compania Photar Sagem va fi specializata in productia faxurilor pe baza tehnologiei transfer termic. Astfel, compania va beneficia de combinatia intre know-how-ul in conceperea faxurilor din partea Sagem si de capacitatea de productie si comercializare in China din partea Photar. Detinand bunuri in valoare de 10 milioane de euro (70% Sagem/ 30% Photar), noua companie a angajat 500 de oameni, din care 400 pentru activitatea de productie.

×
Subiecte în articol: IT gecad