x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

22 Mai 2005   •   00:00


  • 23 mai 2005
  • TIW VINDE LA VODAFONE. Actionarii companiei canadiene Telesystem International Wireless (actionarul majoritar al operatorului MobiFon) au votat in favoarea unui acord prin care toate activele TIW vor fi vandute grupului britanic Vodafone. Potrivit unui comunicat din partea companiei canadiene, detinatorii a aproape 143,4 milioane de actiuni TIW, reprezentand 99,7% din capitalul grupului, au votat in favoarea ofertei Vodafone. Compania TIW a decis in luna martie sa vanda firmele de telefonie mobila MobiFon si Oskar Mobil din Cehia grupului britanic Vodafone, pentru circa 3,5 miliarde de dolari si preluarea unor datorii de 950 de milioane de dolari. Din aceasta suma, valoarea activelor preluate de Vodafone la MobiFon a fost estimata la 2,5 miliarde de dolari. Tranzactia vizeaza 79% din capitalul MobiFon (care opereaza serviciul de telefonie mobila Connex) pe toate actiunile Oskar Mobil.

    RAZBOIUL STELELOR, PE INTERNET. Copii ale filmului "Star Wars: Episode III - Revenge of The Sith" au fost distribuite pe Internet cu doar cateva ore inainte de premiera oficiala a productiei in cinematografe. O "copie pentru editare" a fimului, care include si coduri de timp, a aparut online inca de joi. Mai mult de 16.000 de persoane au descarcat aceasta copie, potrivit site-urilor specializate in monitorizare din Statele Unite. Autoritatile din Marea Britanie au avertizat ca persoanele care distribuie DVD-uri ilegale se pregatesc sa inunde piata cu copii ale Star Wars. "Revenge of The Sith" este disponibil, incepand de vineri, in cinematografele din peste 100 de tari.

    JOCURILE PE CELULARE "AMENINTA" CONSOLELE. Firma de cercetare Yankee Group a anuntat ca vanzarile de jocuri pentru telefoanele mobile au fost in SUA, in 2004, de 173 milioane de dolari si a estimat ca vor atinge un nivel de un miliard de dolari in 2008. De asemenea, cel mai mare operator japonez de telefonie mobila, NTT DoCoMo, a informat ca veniturile sale din jocuri prin intermediul telefoanelor mobile se ridica la aproximativ 186 de milioane de dolari pe an, fara a include taxele percepute pentru conectare. Suma reprezinta circa 15% din veniturile realizate din transferurile de date ale DoCoMo, iar potentialul este urias, avand in vedere ca un singur joc poate genera venituri de peste 50 de dolari pe an. Unii analisti considera ca, nu peste mult timp, consolele de jocuri (gen Nintendo DS si Sony PlayStation) ar putea sa fie devansate de telefoanele mobile, care se bucura de o dezvoltare accentuata in ceea ce priveste pachetul de jocuri pe care il pot oferi.

    ×
    Subiecte în articol: IT dolari