x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Mai 2005   •   00:00

  • 12 mai 2005
  • MOTOROLA INVESTESTE IN UNGARIA. Motorola va realiza o "investitie strategica? in compania Asylum Telecom Ungaria, distribuitor international al solutiilor de comunicatii bazate pe Internet pentru proiecte la cheie. Asylum a dezvoltat si lansat o tehnologie revolutionara de comunicatii prin Internet, care deserveste in prezent peste 25 de tari. Solutiile oferite de Asylum prezinta o serie de avantaje, caci ele permit utilizatorilor sa isi imbunatateasca infrastructura de comunicatie prin intermediul unor servicii care au fost pana acum prea scumpe si prea complexe pentru a fi aplicate. Detaliile despre investitie nu au fost facute publice.

    TURCII PREIAU ALBTELECOM. Un consortiu turc, format din firmele Turk Telekom si Cealik Energi Telecommunication, va achizitiona 76% din compania albaneza de telefonie Albtelecom pentru 120 milioane de euro, a anuntat ministrul albanez al Economiei, Anastas Angjeli. Potrivit ministrului, procedurile oficiale vor fi incheiate in urmatoarele saptamani. Albtelecom, evaluata de Guvernul de la Tirana la 145 milioane de euro, este singurul operator de telefonie fixa din Albania, tara in care mai exista doar un operator de telefonie mobila.

    INTERNAUTI LA MIA DE LOCUITORI. In Romania existau anul trecut 23 de utilizatori de Internet la mia de locuitori, dar, pana in 2013, numarul acestora ar putea creste de 2,4 ori, urmand sa ajunga la 55 utilizatori/1.000 de locuitori. Ponderea populatiei care a utilizat Internetul pentru interactiunea cu autoritatile publice a fost anul trecut de 0,7% si este prevazut sa ajunga la 2,5% in 2007 si la 5% in 2013, in timp ce ponderea intreprinderilor a fost de 12,4% si va ajunge in 2007 la 25%. In 2004, numai 0,9% din populatie a facut achizitii on-line, nivel ce este prevazut a creste la 3% in 2007, pentru ca in 2013 sa ajunga la 10%. BilanT UPC. Veniturile furnizorului de televiziune prin cablu UPC Romania au atins, la finele primului trimestru, nivelul de 8,83 milioane de dolari, cu 45,4% mai mult fata de perioada similara a anului 2004. UPC ocupa locul al treilea in randul furnizorilor de televiziune prin cablu, cu peste 360.000 de abonati. UPC Romania face parte din UPC Broadband, divizia de comunicatii prin cablu a UnitedGlobalCom.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT