x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Mai 2005   •   00:00


  • 9 mai 2005
  • TELECENTRU LA CONSTANTA. Vineri s-a lansat oficial la Constanta telecentrul ICT4U. Centrul ofera acces la Internet si servicii de tehnologia informatiei, asigura instruire si suport tehnic pentru oamenii de afaceri si studenti, precum si sprijin pentru doua telecentre (Netpointuri) in comunele Valul lui Traian si Cumpana, unde comunitatea locala are acces limitat la tehnologia informatiei.

    FINANTARE PUBLICA PENTRU RETEA IN BANDA LARGA. Comisia Europeana a autorizat co-finantarea publica pentru realizarea unei retele in banda larga in Franta, considerand ca fondurile alocate compenseaza furnizarea unui serviciu de interes economic general si prin urmare nu constituie ajutor de stat.

    Proiectul are un buget de 85 de milioane de euro, o parte dintre fonduri fiind furnizate de Uniunea Europeana. Dupa finalizarea proiectului, furnizorii de servicii de comunicatii electronice vor putea oferi servicii in banda larga in mod transparent si nediscriminatoriu pentru utilizatori rezidentiali, utilizatorii din segmentul business si pentru autoritatile publice.

    NOU MODEL DE WEB-CAM. Logitech a lansat webcam-ului QuickCam Chat (rezolutie de 640x480 pixeli), un pachet complet pentru adaugarea suportului audio si video comunicarii online. Software-ul disponibil permite utilizatorilor sa controleze setarile camerei si ofera cateva extra-optiuni, cum ar fi posibilitatea de a face poze sau trimiterea de video-mail-uri. Camera QuickCam Chat este compatibila cu USB 1.1 si USB 2.0 oferind posibilitatea transferului video la o rata de pana la 30 de cadre pe secunda, in functie de calitatea sistemului si a conexiunii la Internet.

    MEMORANDUM CDMA. Grupul pentru Dezvoltarea CDMA (CDG) a anuntat semnarea unui memorandum cu Asociatia Internationala 450 pentru colaborarea in promovarea pe plan global a tehnologiilor CDMA2000 in banda de 450 MHz.

    Memorandumul prevede incorporarea cerintelor tehnologice unice ale spectrului de 450 MHz in standardele promovate de CDG, precum si dezvoltarea si promovarea solutiilor de roaming interstandarde intre tehnologiile 2G si 3G.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu
    ×
    Subiecte în articol: IT