x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

06 Mai 2005   •   00:00


  • 7 mai 2005
  • VANZARI IN CRESTERE LA SEMICONDUCTORI. Vanzarile mondiale de semiconductori au crescut cu 13%, in primul trimestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Potrivit ultimului raport al SIA (Semiconductor Industry Association), vanzarile mondiale de semiconductori s-au cifrat la 55,3 miliarde de dolari, comparativ cu 48,9 miliarde de dolari in trimestrul I din 2004. In luna februarie 2005, vanzarile mondiale s-au cifrat la 18 miliarde de dolari, iar in luna martie au crescut cu 2,2%. Aceste procente semnaleaza o crestere a vanzarilor de celulare, computere si echipamente electronice de larg consum.

    CONCEDIERI MASIVE LA IBM. IBM a anuntat ca va concedia, in principal in Europa, pana la 13.000 de persoane, echivalentul a 4% din forta sa de munca, pentru a reduce costurile, masura care va genera in al doilea trimestru cheltuieli brute de pana la 1,7 miliarde de dolari. Compania a anuntat ca doreste sa reduca birocratia si intentioneaza sa foloseasca echipe globale, in defavoarea operatiunilor derulate prin firme locale pentru indeplinirea anumitor servicii. Oficialii au afirmat ca una dintre actiuni va fi eliminarea structurii ineficiente de conducere paneuropeana. Luna trecuta, IBM a avertizat ca va lua aceasta masura, ca urmare a obtinerii unor profituri sub asteptari, pe fondul rezultatelor slabe din Japonia, Germania, Franta si Italia.

    PROBLEME LA AMAZON.COM. Excedentul firmei de comert electronic Amazon.com a scazut cu 30%, in ciuda volumului mare de vanzari, a anuntat Amazon, cu ocazia prezenarii bilantului contabil. Profitul net a scazut la 78 de milioane de dolari, de la 111 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au crescut cu 24%, ajungand la 1,9 miliarde de dolari. Profitul operational a scazut in comparatie cu anul trecut cu doua procente, ajungand la 101 milioane de dolari. Pentru trimestrul in curs, Amazon se asteapta la o crestere a vanzarilor de 21 pana la 32 de procente, dar profitul operational se va situa intre 50 si 80 de milioane de dolari, conform reprezentantilor firmei.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT dolari