x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

22 Apr 2005   •   00:00


  • 22 aprilie 2005
  • STANDARD COMUN PENTRU DVD. Sony si Toshiba poarta negocieri privind dezvoltarea unor standarde comune pentru DVD-uri. Grupurile rivale au incercat, timp de trei ani, impunerea propriilor standarde tehnologice pentru castigarea unei pozitii de lider pe pietele DVD playerelor, a driverelor si a discurilor optice. Tehnologia Blu-ray elaborata de Sony este sprijinita de Dell, Samsung, Philips Electronics, Matsushita Electric. De cealalta parte, Toshiba (foto), alaturi de NEC si Sanyo, a elaborat tehnologia HD DVD. La baza ambelor inovatii se afla utilizarea laserului albastru, care are o lungime de unda mai scurta decat laserul rosu, folosit in prezent.

    NEOGEN SE EXTINDE IN BULGARIA. Portalul Neogen.ro si-a extins activitatea in Bulgaria, prin achizitionarea firmei Love Eood din Varna, care detine site-ul love.bg, portal pentru servicii de prietenii/matrimoniale. Neogen este primul serviciu online din Romania care s-a lansat si pe piata regionala, prin intrarea pe piata Bulgariei. Compania a cumparat la inceputul anului serviciul de hosting Prohost.ro, al doilea portal de gazduire de pagini de Internet achizitionat de Neogen, dupa preluarea MyHost.ro in luna decembrie a anului 2003.

    BILANT INTEL. Intel a anuntat o cifra de afaceri de 9,4 miliarde de dolari pe primul trimestru al anului, cu 17% mai mare decat in perioada similara a anului trecut si cu doua procente mai putin decat in trimestrul al patrulea al anului 2004. Profitul net a fost de 2,2 miliarde de dolari, cu 1% mai mare decat trimestrul trecut si cu 25% peste profitul din aceeasi perioada a anului 2004. Ca urmare a anuntului facut de companie, actiunile acesteia au crescut cu 3%, indepartand temerile referitoare la stagnarea industriei de profil.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT