x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

19 Apr 2005   •   00:00

  • 20 aprilie 2005
  • ADOBE PREIA MACROMEDIA. Compania Adobe Systems a anuntat faptul ca a ajuns la un acord de preluare a firmei Macromedia pentru aproximativ 3,4 miliarde de dolari, sub forma de actiuni, in incercarea de a-si extinde activitatea pe piata de software.
    Adobe a mentionat ca intelegerea va oferi firmei posibilitatea sa ofere clientilor o gama mai larga de aplicatii, inclusiv audio si video. Directorul executiv al Adobe, Bruce Chizen, isi va pastra functia, iar Stephen Elop, de la Macromedia, va deveni presedinte al operatiunilor globale. Adobe a mai anuntat ca profitul si veniturile pentru al doilea trimestru se vor situa la nivelul maxim estimat.

    SI PHILIPS ARE PROBLEME. Philips Electronics a prezentat profituri pe primul trimestru mai mici decat previziunile, in urma stagnarii cererii de produse electronice si a supracapacitatii de productie pentru circuite integrate si ecrane cu cristale lichide (LCD). Profitul net al Philips a fost de 117 milioane de euro fata de beneficiul estimat de 156 milioane de euro. Beneficiul net inregistrat anul trecut a fost de 550 milioane de euro, impulsionat de rezultatele obtinute de firmele ale caror rezultate nu sunt consolidate in rapoartele financiare ale companiei.

    PRODUSE WIMAX DE LA INTEL. Intel Corporation a anuntat lansarea pe piata a primului sau produs WiMAX. Interfata broadband Intel PRO/Wireless 5116 este primul sistem-pe-cip bazat pe standardul 802. 16-2004 si optimizat pentru modem-uri WiMAX (nume anterior de cod "Rosedale"). WiMAX, prescurtarea pentru Worldwide Interoperability for Microwave Access (Interoperabilitate la Nivel Mondial pentru Acces Microunde), este tehnologia wireless bazata pe standardele industriei de gen, care asigura conectivitate wireless broadband last-mile de inalta viteza pentru utilizatorii individuali sau companii, precum si pentru retele mobile wireless.

    "PROIECTUL GENETIC". National Geographic si IBM au lansat o initiativa de cercetare menita sa urmareasca istoria migratoare a speciei umane. Proiectul genetic, un parteneriat de cercetare initiat pentru cinci ani, va folosi tehnologii sofisticate de laborator si analize ADN prelevate de la sute de mii de oameni, inclusiv indigeni, pentru a alcatui o harta a modului in care a fost populat Pamantul. O echipa de specialisti internationali si cercetatori din cadrul IBM vor stabili 10 centre in toata lumea unde vor fi studiate peste 100.000 de probe ADN de la bastinasi.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu
    ×
    Subiecte în articol: IT