x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

05 Ian 2007   •   00:00
IMAGINI - Webcam-ul de buzunar
Compania coreeana Sydnt propune un webcam cu design diferit din colectia Volvox, de dimensiunea unui stick USB. Micuta cum e, camera are un senzor de 1,3 Megapixeli, genereaza imagini video la o rezolutie maxima de 640x480 de pixeli cu o viteza de 30 de imagini pe secunda. Webcam-ul se poate conecta la calculator sau la un laptop printr-un cablu USB de circa douazeci de centimetri lungime. Modelul actual are 512 MB memorie, dar sunt asteptate cele 1MB sau 2 MB. (Alina Munteanu)

TRAFIC - Urari prin telefon
Clientii operatorului de telefonie mobila Cosmote Romania au efectuat peste 35 milioane de apeluri in perioada sarbatorilor de sfarsit de an, iar numarul de mesaje scrise (SMS) a crescut cu peste 100% in a doua jumatate a lunii decembrie 2006, comparativ cu aceeasi perioada a unei luni obisnuite. (Alina Munteanu)

IMPRUMUT - Echipamente pentru SNR
Societatea Nationala Radiocomunicatii va achizitiona de la firma Marklink Communications echipamente si servicii de 64 milioane de dolari, pentru a extinde acoperirea canalului TVR2 si a serviciului de radio in unde scurte in toata tara. Compania a derulat, in ultimii doi ani, un proiect in valoare de 83,3 milioane de dolari, impreuna cu firma Marklink si compania Rohde&Schwarz, in urma caruia acoperirea TVR2 a ajuns la 75% din teritoriu.

VANZARI - Estimari pentru 2007
Compania sud-coreeana LG Electronics estimeaza ca va consemna, in anul 2007, un avans de circa 17% pentru vanzarile de telefoane mobile, la 75 milioane de unitati, a declarat o sursa apropiata grupului. "LG crede ca vanzarea a 75 de milioane de unitati este un obiectiv realizabil", a afirmat sursa. LG s-a confruntat, in trimestrul al treilea, cu scaderea cotei de piata, pe fondul cresterii popularitatii modelului RAZR, si a telefoanelor mobile cu player audio incorporat, comercializate de Sony Ericsson. (Alina Munteanu)

PROIECT. In 2010 ar putea fi lansat un serviciu de comunicatii mobile de foarte mare viteza si de costuri reduse. Compania japoneza NTT DoCoMo pregateste Super 3G, un serviciu care va necesita upgradarea retelelor existente, mentinand in acest fel investitiile intre 840 milioane si 1.68 miliarde de dolari. Cu o viteza de 100 MB/s, Super 3G va fi de 260 de ori mai rapid decat actualul serviciu 3G al companiei nipone. Utilizatorii vor putea astfel transfera foarte repede fisiere de dimensiuni mari sau vor putea urmari programe video high-resolution. Compania intentioneaza demararea testelor anul acesta.

ACHIZITIE. Cresterea cererii pentru software antivirus si antispam a determinat o noua miscare pe piata de profil. Cisco Systems a anuntat ca va achizitiona firma de securitate a e-mail-ului si a serviciilor de mesagerie pe web IronPort Systems, pentru suma de 830 de milioane de dolari. Preluarea va permite producatorului de echipamente de retea sa integreze o serie de solutii tehnologice de nisa, largindu-si gama de produse. (Mihai Manole)

×
Subiecte în articol: IT milioane