x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Infractori hăituiţi cu FBI şi Secret Service

Infractori hăituiţi cu FBI şi Secret Service

de Andreea Căprescu    |    06 Apr 2010   •   00:00
Infractori hăituiţi cu FBI şi Secret Service

Trei grupări infracţionale specializate în comiterea fraudelor informatice prin intermediul internetului au fost destructurate ieri de procurorii DIICOT.



Efective importante formate din peste 300 de poliţişti şi 400 de jandarmi, în colaborare cu ofiţerii FBI şi Secret Service, au descins în locuinţele suspecţilor din municipiul Bucureşti, Vâlcea, Teleorman, Timiş, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani, Bacău.

În total au fost efectuate peste 100 de perchiziţii, cele mai multe în Capitală şi Râmnicu Vâlcea, cunoscut ca fiind în topul oraşelor din ţară unde se comit cele mai multe înşelăciuni prin intermediul site-urilor de comerţ electronic. Din datele înregistrate, oamenii legii spun că cele trei reţele au acţionat încă din 2006 în alte state precum Germania, Suedia, SUA, Canada, Elveţia, Danemarca, Franţa, Austria, Italia sau Noua Zeelandă. Cele 800 de persoane păgubite indică un prejudiciu de 800.000 de euro.

De menţionat că, în acelaşi timp cu perchiziţiile din România, au fost efectuate perchiziţii şi în Cehia, SUA, date fiind ramificaţiile grupărilor. Din primele date rezultă că cele trei grupări sunt formate din peste 250 de persoane.

×
Subiecte în articol: internet