x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ingrijorări la nivelul UE privind independenţa ANRCTI

Ingrijorări la nivelul UE privind independenţa ANRCTI

de Jurnalul National    |    08 Noi 2007   •   00:00

Reprezentanţii Comisiei Europene sunt de părere că legea privind autoritatea de reglementare in domeniul comunicaţiilor ar putea afecta independenţa instituţiei faţă de zona politică, scrisoarea comisarului UE pentru acest sector, trimisă la 26 octombrie, in care era exprimată ingrijorarea faţă de acest aspect, neprimind incă nici un răspuns din partea autorităţilor romăne.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis marţi Parlamentului, pentru reexaminare, legea de aprobare a ordonanţei privind infiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementare in Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, pe motiv că procedura de adoptare a legii a fost neconstituţională. Băsescu a mai arătat că, in forma trimisă, legea prevede că ANRCTI este o autoritate publică autonomă aflată sub controlul unic al Camerei Deputaţilor, şi nu sub controlul ambelor Camere ale Parlamentului, cum este cazul celorlalte autorităţi publice autonome.

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei susţine că ingrijorările Comisiei Europene cu privire la preconizatele modificări legislative din domeniu sunt fără temei. MCTI formulează un răspuns detaliat la solicitarea comisarului european pe tema procedurii prin care MCTI va transmite ANRCTI anual o scrisoare ce va conţine strategia Guvernului in domeniul comunicaţiilor electronice. Â

×
Subiecte în articol: IT