x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet "la priză" in localităţi defavorizate

Internet "la priză" in localităţi defavorizate

de Alexandru Radescu    |    24 Oct 2007   •   00:00

Pănă in momentul de faţă au fost alocate, la iniţiativa Guvernului, 2,26 de milioane de lei pentru conectarea şcolilor la internet broadband, a declarat ieri ministrul Comunicaţiilor, Iulius Winkler

Pănă in momentul de faţă au fost alocate, la iniţiativa Guvernului, 2,26 de milioane de lei pentru conectarea şcolilor la internet broadband, a declarat ieri ministrul Comunicaţiilor, Iulius Winkler, in cadrul Conferinţei "International Broadband Communication - The Third Wave". In ceea ce priveşte "harta" internetului in Romănia, 90% din companiile din Romănia dispun de cel puţin o conexiune la internet, in timp ce 33% din gospodării deţin un computer. Utilizatorii de internet au vărste intre 15 şi 40 de ani, iar cei care nu accesează acest serviciu sunt persoane cu vărsta de peste 50 de ani, provenind in cea mai mare parte din mediul rural. Potrivit ministrului MCTI, 18% din gospodăriile din Romănia au acces la internet.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Tăriceanu a declarat că se intenţionează extinderea proiectul PLC (Powe Line Communication) in mai multe zone din ţară. Este vorba despre tehnologii, echipamente şi aplicaţii de comunicaţii la punct fix bazate pe infrastructura de cabluri de electricitate − linii electrice de medie şi joasă tensiune − in scopul furnizării de servicii video, date şi voce. In judeţul Mureş (comuna Band) s-a implementat deja un proiect-pilot PLC. Tăriceanu a amintit şi despre proiectul OLPC (one laptop per child), dar nu a furnizat detalii asupra unui eventual test in vreo şcoală.

Cu aceeaşi ocazie, preşedintele ANRCTI, Dan Georgescu, a amintit intenţia celor de la Bruxelles de a infiinţa o autoritate europenă a sectorului comunicaţiilor electronice, care va lucra in strănsă legătură cu Comisia şi cu autorităţile de reglementare naţionale.

alex.radescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT