x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O nouă tehnologie revoluţionară! Cum poţi descărca 40 de filme HD într-o secundă

O nouă tehnologie revoluţionară! Cum poţi descărca 40 de filme HD într-o secundă

22 Ian 2014   •   21:18
O nouă tehnologie revoluţionară! Cum poţi descărca 40 de filme HD într-o secundă

Cum ar fi ca o întregă colecţie de filme (nu contează de unde), format HD, să poată fi transferată, prin intermediul unei conexiuni internet, în câteva secunde? Nu 10 filme, nu 20, ci zeci de filme HD...Şi pentru a oferi o informaţie concretă: să descarci peste 40 de filme HD într-o secundă!  

Cam aşa s-ar traduce cea mai rapidă conexiune broadband din lume, stabilită de British Telecom şi Alcatel-Lucent: 1.4 terabiţi pe secundă (1.4Tb/s), informează BBC, citând un comunicat Alcatel-Lucent.
Testul s-a făcut prin reţeaua de fibră optică, pe o lungime de 410 km, între sediile BT de la Londra, respectiv Ipswich.
Două au fost elementele inovatoare utilizate de specialişti - o nouă tehnologie de reţea - Flexigrid şi un nou tip de canal Alien Super Channel.
Producătorii descriu Flexigrid drept o metodă revoluţionară în tehnologia de reţea, capabilă să mărească capacitatea de transmisie a fibrei optice, chiar şi a celor deja instalate, prin utilizarea decalajelor existente între canale. Allien Super Channel sincronizează în funcţionare şapte canale de transmisie, fiecare de câte 200Gbs.

La ora actuală, cea mai rapidă conexiune la internet din Anglia este oferită de Virgin Media: 120Mbps. 

În România, duelul reţelelor fixe reprezintă o confruntare RDS vs UPC: 1000 Mbps/200Mbps.

1.024 Mbps echivalează cu 1Gbps, iar 1.024Gbps reprezintă 1Tbps.



 

 

×