x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Invatamant politic pe Net pentru copiii din SUA

Invatamant politic pe Net pentru copiii din SUA

28 Iul 2004   •   00:00

Ultimele sondaje americane in legatura cu participarea studentilor la vot au aratat rezultate ingrijoratoare: doar unul din cinci merge la cabina de vot.

Cum alegerile prezidentiale vor avea loc in luna noiembrie, organizatiile civice si guvernamentale din SUA s-au indreptat catre Internet pentru a "inradacina" tinuta civica in studentii dezinteresati, dar tinta principala o reprezinta tinerii care inca nu au drept de vot.

IMPORTANTA NATIONALA. Ca o prima "masura" pentru educatia civic-politica a tinerilor, Guvernul a declansat o campanie pe Internet (www.takeyourkidstovote.org) adresata si parintilor. Ideea este ca parintii sa le explice copiilor cat de important este votul intr-o societate deschisa, democratica. Si mai mult decat atat, parintii ar trebui sa ii ia pe copii la vot, pentru a-i "obisnui" cu aceasta practica si pentru a o intelege mai usor.

"Este important sa-i angajam pe cei mici in acest mecanism civic, cu mult inainte de implinirea varstei la care pot sa voteze. In acest fel avem sanse mari sa-i ajutam sa devina consumatori educati ai democratiei", a declarat Carl Filinchio, un oficial al departamentului american care se ocupa de acest site.

RESPONSABILITATE CIVICA. Alte site-uri din aceeasi categorie educationala sunt create de organizatii civice.

Doua dintre aceste site-uri (http://www.kidsvote2004.com si http://www.kidsvotingusa. org) sunt deschise deopotriva minorilor si adultilor.

Una dintre noutatile acestei initiative educationale la nivel national o reprezinta aceea care le cere parintilor sa voteze dupa cum prefera copiii lor. Aceasta decizie ar urma sa vina in urma unor "discutii electorale" ca de la parinte la copil, pe baza informatiilor furnizate de aceste site-uri (www.kidsvote2004.com). (Alexandru Radescu)
×
Subiecte în articol: IT