x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Inventie - Detector de celulare

Inventie - Detector de celulare

22 Iul 2004   •   00:00

Un grup de liceeni din Noua Zeelanda au pus la punct un dispozitiv ieftin care semnaleaza cand telefonul mobil este folosit fara permisiunea proprietarului.

Gadgetul a fost prezentat in cadrul unui concurs pentru elevii de liceu. Inventatorii au reusit sa obtina cate 26 de dolari pentru fiecare din cele 20 de exemplare ale detectorului, iar in prezent lucreaza la dezvoltarea unei noi generatii de produse.

Detectorul pe care l-au denumit "CellTrac-r" intercepteaza undele radio emise de telefonul mobil atunci cand se realizeaza convorbiri sau se trimit mesaje SMS. Dispozitivul poate detecta aceste unde electromagnetice pe o raza de 30 de metri si poate semnala posesorului cat de departe de detector se afla mobilul. In momentul in care undele emise de mobil sunt interceptate, CellTrac-r incepe sa emita semnale luminoase. Varianta imbunatatita a dispozitivului va avea inclusa si o sonerie si se va pune in vanzare pentru echivalentul a 65 de dolari. Alte detectoare de mobile se vand la preturi de zece ori mai mari.

×
Subiecte în articol: IT