x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT&C - Buldozer peste CD-uri

IT&C - Buldozer peste CD-uri

de Cristian Ionita    |    10 Feb 2006   •   00:00
IT&C - Buldozer peste CD-uri

Autoritatile au trecut cu buldozerul peste 70.000 de CD-uri si DVD-uri confiscate de la pirati.

Ieri a fost organizata in Bucuresti o actiune de distrugere a produselor audio-video si software pirat, confiscate in cursul anului trecut. Valoarea "prejudiciului" generat de produsele distruse a fost estimata la un milion de euro. E vorba de bani pe care i-ar fi pierdut titularii de drepturi de autor si statul, prin neplata taxelor si impozitelor.

Capturile au fost facute de politie, care a perchezitionat 12 locatii din judetele Arad, Resita, Hateg, Timisoara, Sibiu, Iasi, Craiova, Ploiesti, Suceava si din Bucuresti. Au mai fost confiscate 14 computere, 24 de unitati de inscriptionare CD-uri si DVD-uri, 13 harduri si peste 4.000 de carcase, coperte si etichete.

Rodica Parvu, director general al ORDA, a declarat ca Romania este, in principal, consumator de produse piratate, dar, cu toate acestea, in ultimul an s-a inregistrat o crestere a productiei interne de materiale piratate in tara: "Fabricantii din Romania care furnizeaza produsul legal pe piata romaneasca trebuie sa fie luati in evidenta de ORDA, fapt care ne va ajuta sa ii identificam mult mai usor pe cei care incalca legea".

LA PACE. La randul sau, comisarul-sef Dan Bucur, seful Directiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane, a declarat ca o mare parte din dosarele legate de proprietatea intelectuala si industriala, care au ajuns la Parchet, a fost solutionata prin impacarea partilor.

La ora actuala, in Romania se regasesc doar mici studiouri clandestine cu dotari tehnice minime, care produc fonograme, videograme si programe de calculator pirat, pe care apoi le multiplica si le distribuie sub forma de CD-uri si DVD-uri.
×
Subiecte în articol: IT