x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 28 august 2004

IT/Info - 28 august 2004

28 Aug 2004   •   00:00
SIEMENS 65 "ATACA" URECHEA. Un anumit semnal sonor de la modelele Siemens, seria 65, poate provoca leziuni sistemului auditiv, conform unui comunicat prezentat chiar de grupul german, dupa cum reiese dintr-un material AFP. Cercetatorii germani au stabilit ca semnalul auditiv care insoteste epuizarea bateriei este daunator urechii. Grupul german va furniza in saptamanile viitoare o "solutie tehnica" pentru remedierea acestei probleme si recomanda utilizatorilor modelelor din seria 65 sa dezactiveze soneria incriminata. Ultimele modelele din seria 65 sunt considerate "mandria" celularelor Siemens, fiind dotate cu camera foto incorporata, acces internet si conexiune bluetooth.

CELULARE PE AIRBUS. Folosirea celularului in timpul zborurilor a devenit o preocupare majora pentru companiile din domeniul aviatic. Recent, Airbus a declarat ca testele "celular la bord" se afla pe ultima suta de metri. Publicatia Financial Times Deutschland a scris chiar ca pe 3 septembrie vor avea loc primele teste oficiale pentru avioane Airbus, in care se va vedea daca telefoanele mobile mai perturba aparatura sofisticata de la bordul navelor de zbor. Compania lucreaza de mai multa vreme cu laboratoarele germane DLR, cei care vor furniza tehnologia ce va permite utilizarea celularului in avioanele Airbus.

HACKERI POLONEZI LA ZDUP. Politia poloneza a arestat peste 100 de persoane care faceau parte dintr-o retea de hackeri. Acestia produsesera numeroase atacuri electronice asupra unor retele de calculatoare din intreaga lume, fiind specilizati in "furtul" si comercializarea produselor "furate". Hackerii arestati cautau jocuri, filme, muzica pe care, dupa ce le "sustrageau" din diverse sisteme, le puneau la vanzare pe diverse site-uri, dupa cum au declarat presei politistii polonezi. Politia nu a dat multe detalii despre persoanele arestate, limitandu-se sa mai spuna doar ca hackerii respectivi nu aveau mai mult de 20 de ani.

×
Subiecte în articol: IT