x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 4 septembrie 2004

IT/Info - 4 septembrie 2004

04 Sep 2004   •   00:00
TELEFOANE CU AMPRENTA. In aceasta toamna va ajunge si in Europa tehnologia care va inlocui codul pin al telefoanelor mobile cu amprenta digitala. Numai utilizatorii care si-au inregistrat amprenta digitala vor putea sa "deschida" telefonul si sa faca apeluri. Tehnologia a fost dezvoltata de catre Fujitsu Microelectronics si este deja in uz pe piata japoneza. Marele avantaj este ca amprenta digitala autentifica tranzactiile e-comert facute de pe mobil. Dupa cum a declarat un oficial al companiei producatoare site-ului vnunet.com, aceasta tehnologie va asigura mai multa securitate in cazul platilor electronice. (Alexandru Radescu)

DE LA BLU RAY LA LASERUL VERDE. Compania japoneza Optware a realizat prima inregistrare a unui film digital pe un disc holografic transparent (HVD -holographic versatile disc). Sistemul holografic de stocare a datelor utilizeaza un laser verde pentru a citi datele de pe un disc avand diametrul de 12 centimetri.

Tehnologia va fi scoasa pe piata in 2006. Un drive HVD va costa in jur de 20.000$ si va folosi discuri de 200Gb (ce vor costa aproximativ 100$ bucata). O versiune mai ieftina, dar mai putin performanta, va fi scoasa pe piata in 2007 la un pret de apropiat de al CD playerelor Blu-ray: 2.700$. (Cristian Ionita)

SIEMENS VREA VA TECH. Grupul german de electronica si inginerie Siemens AG poarta discutii cu reprezentantii companiei austriece VA Tech, in vederea preluarii firmei pentru suma de 900 milioane euro. Un purtator de cuvant al subsidiarei din Austria a grupului german a afirmat ca Siemens ar putea fi interesat de anumite segmente ale VA Tech, dar conducerea nu a luat, deocamdata, o decizie. Potrivit ziarului austriac Format, Siemens este interesat de diviziile transmisie si distributie si servicii de inginerie ale VA Tech, urmand sa lichideze celelalte divizii. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: IT