x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info

IT/Info

18 Mar 2005   •   00:00

19 MARTIE 2005
S-AU INMULTIT LINIILE DSL. Numarul liniilor DSL a crescut la nivel global cu aproximativ 60%, la 31 decembrie 2004 existand 96,9 milioane. Conform unui raport Point Topic, preluat de ANRC, China ocupa in continuare primul loc, cu peste 17,1 milioane linii. Pe locul doi si trei sunt Statele Unite ale Americii, cu 13,7 milioane linii, respectiv Japonia, cu 13,3 milioane linii. Turcia a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere, de 175%, in timp ce Franta este tara europeana cu cel mai mare numar de linii, 6,3 milioane.

INTEL WIRELESS MMX2. Intel a anuntat lansarea unei noi tehnologii destinate aplicatiilor multimedia pentru dispozitive mobile. Intel Wireless MMX2 este proiectata a lucra cu standarde multiple pentru sunet, video si grafica. Arhitectura pe 64 de biti a tehnologiei Wireless MMX2 suporta procesare de tip Single Instruction Multiple Data (SIMD), care este compatibila cu generatia anterioara de tehnologie Intel Wireless MMX.

MOTORUL GOOGLE, TOT PRIMUL. Ultimul studiu in domeniul motoarelor de cautare arata ca Google detine in continuare suprematia in ceea ce priveste preferintele utilizatorilor. Dupa cum se arata intr-un material Cnet, clasamentul a fost realizat de catre Nielsen/NetRatings si arata in felul urmator: 47% din cautarile on-line se fac prin motorul Google, 21% prin Yahoo si 13% prin MSN.

MOUSE CONTRA TREMURATULUI. In laboratoarele IBM a fost dezvoltat un mouse pentru persoanele carora le tremura mainile. Dupa cum se arata intr-un material BBC, noul mouse functioneaza in mod asemanator unui sistem de stabilizare a imaginii folosit la o camera digitala. Prototipul Assistive Mouse Adapter a fost creat de Jim Levine, iar tehnologia va fi dezvoltata in continuare impreuna cu firma britanica Montrose Secam. Dispozitivul ar putea costa in jur de 150 de dolari si nu are nevoie de un soft special. Conform statisticilor britanice, aproximativ trei milioane de persoane sufera din cauza unor afectinui care provoaca tremuratul mainilor.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT