x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info

IT/Info

11 Mar 2005   •   00:00

12 MARTIE 2005
FARA APARATE FOTO DE LA KYOCERA. Producatorul japonez de electronice Kyocera a anuntat ca nu va mai produce aparate foto digitale, concentrandu-se pe dezvoltarea de camere foto pentru telefoane mobile. Pe piata japoneza a aparatelor foto, Kyocera nu detine mai mult de 3%. Dupa cum se arata intr-un material BBC on-line, in 2004, profitul companiei a fost cu 31% mai mic decat in 2003. Kyocera este prima companie japoneza de profil care se hotaraste sa iasa de pe piata aparatelor foto digitale.

LANSAREA PRIMELOR TELECENTRE. Saptamana trecuta au fost lansate primele trei telecentre in judetele Dambovita, Arges, Suceava, operatorul de telefonie Orange devenind astfel primul furnizor de Serviciu Universal. In cadrul telecentrului, oricine poate realiza apeluri telefonice locale, nationale si internationale, apeluri de urgenta si, de asemenea, se ofera acces la serviciul fax si la Internet. Orange a participat la licitatia organizata de ANRC pentru implementarea Serviciului Universal, prin intermediul telecentrelor, angajandu-se sa infiinteze telecentre in cinci localitati unde nu exista nici un mijloc de comunicare. Cele trei localitati sunt Colacu, comuna Racari (Dambovita), Barla, comuna Barla (Arges), Poiana Marului, comuna Malini (Suceava).

FARA CLIENTI GUVERNAMENTALI. Grupul chinez Lenovo a renuntat la clientii IBM, agentii guvernamentale americane, pentru a indeparta suspiciunea unui posibil spionaj industrial. Dupa cum se arata intr-un material ABC News, aceasta a fost una dintre cele doua conditii necesare pentru ca Lenovo sa primeasca aprobarea autoritatilor SUA in privinta cumpararii activelor IBM, pentru 1,25 miliarde de dolari. Lenovo, care va deveni al treilea mare producator de calculatoare personale in momentul finalizarii tranzactiei, a acceptat, de asemenea, sa transfere personalul si operatiunile IBM pe care le preia, de la sediul companiei americane la birourile diviziei de pe teritoriul SUA a grupului chinez. Lenovo controleaza un sfert din piata Chinei, a doua din lume dupa SUA, estimata la 15 milioane de unitati vandute in 2004.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT