x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info

IT/Info

10 Dec 2004   •   00:00

11 DECEMBRIE 2004
HACKERUL ANULUI. Laboratoarele Sophos au declarat Netsky virusul anului, acesta fiind responsabil pentru mai mult de un sfert din incidentele cu virusi raportate in cursul lui 2004. La randul sau, virusul Sasser a ajuns pe pozitia a treia a clasamentului. Asta inseamna ca Swen Jaschan, tanarul de 18 ani arestat pentru scrierea celor doi virusi, a devenit cel mai "prolific" hacker al anului.

LUPTA IN JAPONIA. Shiro Tsuda, noul presedinte al Vodafone Japonia, a promis ca va duce compania pe locul doi in topul operatorilor de telefonie mobila din aceasta tara, depasind KDDI Corporation. In prezent, NTT DoCoMo ocupa primul loc, controland aproape jumatate din piata nipona a comunicatiilor mobile. KDDI Corporation ocupa locul al doilea, iar Vodafone este pe locul trei. Vodafone intentioneaza sa-si creasca cota de piata prin preturi scazute si exploatand bunul renume al companiei-mama: Vodafone Group PLC, din Anglia.

USB FLASH DE 8 GB. Compania Pretec Electronics a anuntat aparitia unui flash drive USB de 8 GB, capabil de rate de transfer ridicate. Echipat pentru transmisii la viteza mare, PRETEC i-Disk II 8GB poate procesa mai multe transfere de fisiere, atingand viteze de citire de 16 MB/sec si de scriere de 12 MB/sec. Are incluse capacitati de criptare a datelor, compresie si protectie la scriere. Dispozitivul are greutate mica, este compact, fiind oferit impreuna cu softurile FlashMail, MobileLock si SecretZip.

DISNEY SE ALATURA BLU-RAY. Disney Company si divizia sa Buena Vista Home Entertainment a anuntat ca va adopta formatul Blu-ray. Asta inseamna ca, spre sfarsitul anului viitor, toate filmele produse de Buena Vista Home Entertainment, Walt Disney Home Entertainment, Hollywood Pictures Home Video, Touchstone Home Entertainment, Miramax Home Entertainment, Dimension Home Video si Disney DVD (companii ale imperiului Disney) vor fi disponibile, printre altele, si in formatul Blu-ray. Acesta poate stoca pana la 50GB in conditiile in care formatul DVD poate stoca 4,7GB. In prezent se duce o lupta pentru impunerea pe piata a noilor formate Blu-ray si HDDVD.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT home home entertainment