x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 17 iulie 2004

IT/Stirile zilei - 17 iulie 2004

17 Iul 2004   •   00:00

Protest - Greva celularelor in Liban

Cateva zeci de mii de libanezi si-au inchis celularele timp de 24 de ore pentru a protesta fata de tarifele astronomice percepute pentru aceste servicii. Libanul a ajuns tara cu cele mai mari tarife pentru telefonia mobila dupa ce guvernul a preluat acest sector de la operatorii privati. La "greva celularelor" au participat asociatiile ziaristilor, studentilor si profesorilor, plus cateva sindicate. Ca prim rezultat al ineditei actiuni de protest, ministrul Telecomunicatiilor, Jean-Louis Cordahi, a anuntat ca va propune executivului din care face parte o reducere substantiala a taxelor pe telefonia mobila.

Esec - Boicotul italian n-a tinut

Se pare ca febra nemultumirilor legate de tarifele practicate de operatorii de telefonie s-a intins de pe un continent pe altul. Programat pentru ziua de 15 iulie, protestul de doua ore initiat de asociatiile de protectie a consumatorului nu prea a mai avut loc. Sau cel putin asa au declarat agentiei AFP cei mai importanti operatori de telefonie din "Cizma". Raspunsurile celor de la TIM, Vodafone si Wind au facut referire la un "trafic normal", dar cercetarile lor se bazau pe date partiale.

Reusita - "Hot-Spot" si de la Toshiba

Domeniul utilizatorilor de laptop cu acces Internet wireless se va inmulti in cele din urma si cu servicii furnizate de Toshiba. Incercari anterioare ale companiei de a patrunde pe acest segment IT au esuat in clipa in care au cazut discutiile cu reteaua fast-food MacDonald’s. Compania a anuntat ca va furniza 20.000 de puncte "Hot-Spot" in SUA, prin intemediul MyConnect. Data lansarii serviciului este 23 iulie, dar compania nu a precizat inca marimea taxelor percepute pentru acest tip de acces Internet.

×
Subiecte în articol: IT