x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00
INSCRIERI LA E-IDEEA. Inscrierile pentru concursul de Comert Electronic e-Idea s-au prelungit pana la data de 12 septembrie 2004 ( www.e-idea.ro). e-Idea este un eveniment anual de software, destinat tinerilor care isi pregatesc o cariera in domeniul IT&C. Finala concursului va avea loc in cadrul Expozitiei Nationale de Software si Electronica - BINARY, in perioada 22-24 septembrie. Marele premiu al competitiei consta in asistenta financiara pentru infiintarea unei firme si suport financiar de 1.000 euro. Competitia Nationala de Idei Software pentru Tineret (e-Ideea) se afla la cea de-a patra editie.

CU OCHII PE PEDOFILI. Reteaua mondiala "cyber-politisti" si-a extins bratul impotriva pedofiliei pe Internet pana in Australia. Noua legislatie australiana in acest domeniu prevede 15 ani de puscarie pentru acea persoana care este prinsa ca foloseste Internetul pentru a cauta "parteneri" sub varsta de 16 ani, in timp ce accesarea site-urilor sau distribuirea de material pornografic cu minori pe Internet se va pedepsi cu 10 ani de inchisoare. Reteaua mondiala "cyber-politie" cuprinde in prezent Anglia, SUA, Canada si Australia, un punct important de supraveghere reprezentandu-l salile de chat.

TROIAN PENTRU BANCI BRITANICE. Compania de securitate electronica Sophos i-a anuntat pe clientii mai multor banci britanice ca un nou troian si-a facut aparitia prin retele, facand parte din genul de escrocherii "phishing". Cei vizati erau clientii Barclays, HSBC, Lloyds sI Nationwide. Troianul Tolger, odata intrat intr-un sistem, "sta linistit in background", monitorizand site-urile vizitate, iar, daca recunoaste unul dintre ele ca fiind "on-line banking", captureaza parole.

RCS&RDS CUMPARA PCNET. Grupul de firme Romania Cable Systems & Romania Data Systems (RCS & RDS) va prelua furnizorul de servicii Internet PCNET Data Network, in cadrul unei tranzactii de zece milioane de dolari, au declarat pentru Mediafax surse apropiate tranzactiei. "In proportie de peste 90%, tranzactia este ca si finalizata. Contractul de vanzare-cumparare va fi semnat la inceputul lunii octombrie. Prin preluarea PCNET, grupul va ajunge sa controleze 70% din segmentul serviciilor Internet", au adaugat sursele citate. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: IT