x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 22 iulie 2004

IT/Stirile zilei - 22 iulie 2004

22 Iul 2004   •   00:00

Telefonie - 800.000 de numere noi

ANRC a acordat o noua licenta de utilizare a resurselor de numerotatie companiei Data Telecom si a extins resursele de numerotatie acordate Netmaster Communications. Data Telecom a primit dreptul de a utiliza 410.000 de numere pentru servicii de telefonie fixa in plan national plus 4.000 de pentru servicii de acces la retele de date si Internet si servicii furnizate prin intermediul numerelor verzi, cartelelor virtuale si cartelelor preplatite. Netmaster a primit 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa si 2.000 de numere pentru servicii de acces la retele de date si Internet.

Revolutie - Adrese Net, fara numar!

Corporatia care se ocupa de alocarea domeniilor Internet, ICANN, a anuntat lansarea unei noi tehnologii care va asigura inscrierea unui numar nelimitat de adrese Internet. Oficialii ICANN spun ca acest lucru va fi posibil gratie noii versiuni Internet Protocol, adica IPv6. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei tinute in capitala Malaieziei, la Kuala Lumpur. Pana in 2024, noua versiune rula alaturi de cea actuala, IPv4.

Proces - Windows plateste pentru nume

Procesul intentat de Microsoft companiei Lindows din Seattle privind utilizarea numelui de "windows" (fereastra) a ajuns la final. Compania producatoare de sisteme de operare, care au la baza platforma Linux, va primi din partea gigantului IT 20 de milioane de dolari. Acordul semnat de cele doua companii americane prevede schimbarea denumirii Lindows in Linspire, termenul-limita al preschimbarii fiind mijlocul lunii septembrie a acestui an. Microsoft urmeaza astfel sa fie singurul detinator al denumirii "windows" pe piata sistemelor de operare.

Facilitati - Napster reduce pentru studenti

Mai multe Universitati americane au semnat o intelegere cu Napster, in vederea unor reduceri la muzica digitala descarcata de studenti de la aceasta companie. Aceasta oferta face parte dintr-un proiect menit sa reduca descarcarea ilegala de fisiere muzicale de catre studenti. Conform intelegerii, Universitatile sunt libere sa fixeze pretul pe care studentii trebuie sa-l plateasca, de la toamna, in limitele discount-ului oferit de Napster.
×
Subiecte în articol: IT