x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 24 august 2004

IT/Stirile zilei - 24 august 2004

24 Aug 2004   •   00:00

Serviciu - Telefonie in comunitati izolate

De sambata a intrat in vigoare decizia privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice. Decizia identifica doua solutii pentru sporirea accesului comunitatilor izolate la serviciile de comunicatii electronice. Prima solutie consta in instalarea unor telecentre - spatii in care poate fi asigurat accesul membrilor unei comunitati la o retea publica de telefonie, si de servicii de acces la Internet. A doua solutie implica instalarea unor telefoane publice cu plata, prin intermediul carora va fi asigurat accesul la servicii de telefonie.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii va desemna, prin licitatie sau, ca exceptie, din oficiu, furnizorii de serviciu universal care vor avea obligatia de a pune la dispozitia publicului telecentre si/sau telefoane publice cu plata.

Prosperitate - Chinezii cumpara "Vertu"

Telefonul mobil de lux "Vertu" costa in jur de 30.000 de dolari, cumparatorul putand beneficia de "ajustari" la comanda. Ultima "reprezentanta" a acestui model, produs de Nokia, s-a deschis la Chengdu, un oras chinezesc din provincia sud-vestica Sichuan. Cinci chinezi au comandat deja celulare "Vertu". Aceste modele sunt lucrate de mana si sunt impodobite cu pietre pretioase, aur si platina. Reprezentanta chinezeasca apare dupa cele de la Paris, Londra, Hong-Kong si Singapore.

Farse - Site cu "asasinat regal"

Adresele de Internet din Hotmail au primit in ultimele zile un e-mail care cuprindea o stire de senzatie: asasinarea regelui Suediei, Carl Gustaf, in timpul Olimpiadei de la Atena. Efectul stirii era "asigurat", oarecum, de faptul ca informatia venea de pe un suport mediatic "cu credibilitate": pagina de stiri a site-ului BBC. Totul era un fals. Stirea cu pricina avea urmatorul continut: "Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, a fost impuscat la Atena, in timp ce se intorcea la hotel (vineri seara), venind de la meciul de tenis de masa castigat de suedezul Jan-Ove Waldner in fata germanului Timo Boll". Purtatorul de cuvant al Casei Regale a calificat acest lucru ca fiind "de prost gust".

×
Subiecte în articol: IT