x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 27 iulie 2004

IT/Stirile zilei - 27 iulie 2004

27 Iul 2004   •   00:00

Top - Robotii si fanii lor

Robotul R2D2, din trilogia "Razboiul Stelelor", este, potrivit unui sondaj, cel mai iubit robot din lume, in timp ce C3PO din aceeasi serie de filme s-a situat pe locul al patrulea in top. Pe pozitia a doua in clasament figureaza Bender, robotul din pelicula de desene animate "Futurama". Robocop, jumatate om - jumatate robot, din filmul cu acelasi nume, s-a plasat pe locul al saselea. (Mediafax)

Tehnologie - Ziar pe telefonul mobil

China si-a lansat prima versiune a unui ziar disponibil pe telefonul mobil. Publicatia in cauza este destinata unui public feminin si se numeste China Women Daily. Abonamentul costa 2,5 dolari pe luna, aproximativ acelasi pret ca in cazul unui abonament pentru o editie tiparita. Celularul de pe care se vor citi articolele respective va beneficia de toate aplicatiile "obisnuite" ale unui telefon mobil.

Pasiune - Englezii iubesc SMS-ul

In luna iunie, britanicii au trimis nu mai putin de 2,1 miliarde de mesaje prin telefonul mobil (foto), conform unui raport prezentat de Mobile Data Association. Aceasta suma reprezinta o crestere de 23% fata de numarul mesajelor SMS trimise in luna iunie a anului trecut. Dupa cum se mai arata in studiul MDA, fiecare an de dupa 1999 a reprezentat un adevarat boom al acestei tehnologii, anul trecut inregistrandu-se 20 de miliarde de SMS-uri trimise prin intermediul celor patru mari operatori de telefonie mobila din Anglia.

Serviciu - Din telefon, pe Yahoo

Compania Yahoo a lansat un serviciu gratuit prin care poti sa incarci fotografii de pe telefonele cu camera direct pe portalul Yahoo Photos. Acest serviciu este valabil pentru cei care sunt inregistrati la Yahoo, la care se mai adauga si "abonamentul" la unul din operatorii AT&Wireless, Cingular, Sprint, T-Mobile si Verizon. Celor interesati de acest serviciu, Yahoo le ofera o adresa de e-mail personalizata pentru site-ul pe care sa-ti lasi fotografiile.
×
Subiecte în articol: IT