x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 29 iulie 2004

IT/Stirile zilei - 29 iulie 2004

29 Iul 2004   •   00:00

SUA - Supercomputer pentru armata

Compania IBM a anuntat ca va fabrica un supercomputer pentru Departamentul de Aparare al Statelor Unite. Acesta va fi folosit de armata pentru simulari de razboi, prognoze meteo si alte aplicatii. Computerul va avea puterea unei retele cu 368 de calculatoare cu un total de 3.000 de microprocesoare pe 64 de biti. Sistemul va avea o viteza de varf de 20 trilioane de operatii matematice pe secunda. Adica va indeplini intr-o clipita o cerinta pe care un om cu un calculator ar rezolva-o in 1,2 milioane de ani. (Florina Zainescu)

Virus - MyDoom ataca din nou

Motoarele de cautare Yahoo, Google, Lycos, Altavista au fost lovite zilele trecute de virusul MyDoom. Reprezentantii companiei Google au declarat ca sistemul de cautare s-a miscat mai incet pentru o scurta perioada din cauza virusului. Expertii spun ca MyDoom este un virus serios, care a "bombardat" motoarele de cautare cu cereri pana cand acestea nu au mai putut face fata. Potrivit unui expert in antivirusi, problemele cauzate de MyDoom motorului Google au fost raportate in Germania, Statele Unite si Marea Britanie. (Iohanna Onaca)

Moda - Nemtii fac jachete wireless

Pentru iubitorii de muzica, un producator de imbracaminte din Germania - Rosner GmbH & Co - a fabricat jacheta cu MP3 player incorporat in captuseala. Aparatul de 128 Mb poate fi controlat cu ajutorul unor butoane de panza pozitionate pe maneca stanga si are castile "ascunse" in guler. Tot in guler este bagat si un microfon pentru hands-free, care functioneaza cu telefoane ce au Bluetooth. Jacheta va fi disponibila din august pe site-ul producatorului si va costa 599 de euro. (Florina Zainescu)

Protest - Google si Yahoo cenzureaza

Organizatia internationala "Reporteri fara frontiere" a atacat companiile Yahoo si Google, suspectate de a fi colaborat cu guvernul chinez pentru a restrictiona accesul anumitor site-uri pe web. Potrivit organizatiei, Yahoo si Google si-au cenzurat motorarele de cautare in limba chineza in clipa in care cineva ar fi accesat site-urile "Tibetul Independent" sau "Taiwanul Independent". (Iohanna Onaca)
×
Subiecte în articol: IT