x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 31 august 2004

IT/Stirile zilei - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00

Telecomunicatii - O noua licenta G3 de proba

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a acordat si companiei Motorola o licenta pentru experimentarea serviciilor de telecomunicatii din generatia a treia. Titularul nu are dreptul sa utilizeze licenta de testare in scopuri comerciale, pe perioada experimentarii fiind interzisa furnizarea de servicii catre terti. Testele vor fi desfasurate in Bucuresti, Brasov, Targu-Mures si pe drumurile nationale dintre aceste localitati. Testele vor viza transmisiile de date si voce, ulterior urmand sa fie efectuate experimente cu privire la urmarirea de filme sau emisiuni tv pe telefonul mobil, precum si la serviciile de videotelefonie. MCTI a mai acordat licente 3G companiilor Ericsson, Siemens, Nokia si Alcatel.

Politie - Raid printre cyber-infractori

Politia americana a arestat zilele trecute peste 150 de persoane implicate in diverse forme de infractionalitate electronica. Operatiunea "Web Snare" a investigat peste 160 de cazuri, identificand peste 150.000 de victime care au suferit pierderi de peste 215 milioane de dolari. Acest raid a fost "condus" de catre procurorul general John Ashcroft, la actiune participand Departamentul de Justitie, FBI si Comisia Federala de Comert.

Concedieri - Un click si devii somer!

Guvernul britanic a concediat 19 functionari si a atentionat alti 200 pe motiv de a fi accesat site-uri cu continut pornografic. Publicatia The Sun a publicat un articol in care se arata ca numai din interiorul Ministerului Muncii si Pensiilor au fost accesate 2 miloane de pagini Web pentru adulti in 8 luni. Aceste cifre nu au fost confirmate de minister. Acest scandal a fost prezentat si de The Guardian, precizandu-se ca multe dintre site-urile accesate intra in "categoria" pedofilie.

×
Subiecte în articol: IT