x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 4 august 2004

IT/Stirile zilei - 4 august 2004

04 Aug 2004   •   00:00

Rezultate - Scade profitul Olympus

Producatorul nipon de aparate de fotografiat Olympus a anuntat ca profitul sau in al doilea trimestru al acestui an a scazut cu 88,4% din cauza micsorarii preturilor la camerele digitale. Profitul net al grupului a ajuns la 1,1 miliarde de yeni (9,9 milioane de dolari) de la 9,1 miliarde de yeni in al doilea trimestru al lui 2003. Vanzarile de camere digitale reprezinta 41% din veniturile totale ale companiei.

Tranzactie - Lycos, scos la vanzare

Compania sud-coreeana Daum Communications Corp. a anuntat luni ca va cumpara Lycos Inc., subsidiara din SUA a firmei spaniole Terra Lycos, la pretul de 95 milioane de dolari. Daum va prelua in intregime capitalul Lycos pentru 95,44 milioane de dolari, in numerar. Terra a cumparat Lycos in mai 2000, prin intermediul unui schimb de actiuni cu o valoare de 12,5 miliarde de dolari la data respectiva. In Coreea de Sud exista 28,6 milioane de utilizatori de Internet (peste 60% din populatie) si mai mult de 11 milioane de abonati la servicii broadband, conform statisticilor guvernamentale.

Tehnologie - Cehii si-au pus CDMA

Cel mai mare operator de telefonie mobila din Cehia, Eurotel Praha, si Nortel Networks au lansat prima retea comerciala CDMA2000 1xEV-DO din lume care opereaza in spectrul de 450 MHz. Reteaua a fost implementata pe teritoriul Cehiei in patru luni si ofera acum servicii de date prin acces broadband mobil la Internet, sub marca "Eurotel Data Express". Eurotel Praha este cel mai mare furnizor de comunicatii mobile (voce si date) din Cehia, cu aproape 4,3 milioane de clienti inregistrati la sfarsitul lunii martie 2004. Retelele GSM si TIP 450 MHz ale Eurotel acopera 99% din populatia Cehiei. Si operatorul roman Zapp a anuntat ca va lansa o retea comerciala EV-DO in banda de 450 MHz pana la sfarsitul anului.

Servere - Noi platforme Intel

Intel a lansat o noua generatie de platforme bazate pe procesorul Xeon la 3.60 GHz, introdus pe piata acum doua luni. Aceasta combina cipseturile Intel E7520 si E7320 (cu nume de cod "Lindenhurst" si "Lindenhurst VS"). Platformele includ si noul procesor IOP332 I/O. Platformele incorporeaza o memorie noua, imbunatatita, tehnologii I/O si bus de sistem care cresc performantele cu pana la 50%.
×
Subiecte în articol: IT