x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

23 Mar 2005   •   00:00

24 MARTIE 2005

Achizitie - Oracle a preluat Retek

Compania americana de software Oracle a anuntat incheierea unui acord privind cumpararea firmei Retek, pentru suma de 631 de milioane de dolari, dupa o lupta acerba de trei saptamani cu rivala sa germana SAP. Oferta Oracle a fost de 11,25 dolari pentru fiecare actiune Retek, ceea ce ridica valoarea companiei la 631 de milioane de dolari. Retek produce software destinat lanturilor de retail, un domeniu pe care SAP si Oracle il considera de mare viitor. Oracle a anuntat ca a obtinut din partea autoritatilor de reglementare din SUA aprobarea preliminara a fuziunii.

Internet - IAC cumpara Ask Jeeves

Grupul InterActiveCorp (IAC) a anuntat ca va cumpara motorul de cautare Ask Jeeves contra sumei de 1,85 miliarde de dolari, pentru a profita de pe urma cresterii pietei de publicitate pe Internet si a dezvoltarii pietei motoarelor de cautare. IAC spune ca achizitia ii va permite sa concureze pe aceasta piata cu Google, Yahoo sau Microsoft. Totusi, IAC va trebui sa faca investitii semnificative pentru a-si imbunatati motorul de cautare si pentru a se extinde in afara Statelor Unite si Marii Britanii, dat fiind ca Google, Yahoo si Microsoft investesc masiv in dezvoltare.

Studiu - Celularul la schimb!

63% din participantii la un studiu realizat de GMIPoll au raspuns ca, din punct de vedere al tehnologiei, cel mai des isi schimba telefoanele mobile. Proportia utilizatorilor care isi schimba modelele vechi pe unele mai noi este mai ridicata pe pietele din Asia si America de Sud. Aproape 75% din cei intervievati in India si China si 67% din cei din America de Sud au declarat ca isi actualizeaza telefonul mobil mai frecvent ca orice alta tehnologie, in timp ce dintre americani doar 47%, iar dintre francezi 38% isi schimba telefoanele periodic.

Companii - Snapfish, inghitit de HP

Compania HP a anuntat ca a semnat un contract definitiv de achizitie a celui mai important serviciu fotografic: Snapfish. Acesta ofera produse si servicii fotografice, precum partajarea gratuita online a fotografiilor, stocarea si gestiunea imaginilor digitale, instrumente si aplicatii de editare gratuite, comenzi de tiparire online si servicii destinate utilizatorilor de telefoane cu camera foto digitala.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT