x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

22 Mar 2005   •   00:00

23 MARTIE 2005

Telecomunicatii - Numere noi pentru MobiFon

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a suplimentat resursele de numerotatie ale operatorului MobiFon cu un milion de numere, pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila la nivel national, informeaza un comunicat al institutiei. MobiFon, operatorul serviciului de telefonie mobila Connex, avea la finele anului trecut 4.910.000 de clienti. In acelasi timp, compania World Telecom Network Romania a primit dreptul de a utiliza 340.000 de numere destinate furnizarii de servicii de telefonie fixa la nivel national.

Achizitie - IAC cumpara Ask Jeeves

Grupul din domeniul Internetului InterActiveCorp (IAC) a anuntat ca va cumpara motorul de cautare Ask Jeeves Inc., contra sumei de 1,85 de miliarde de dolari, pentru a profita de pe urma cresterii pietei de publicitate pe Internet si a dezvoltarii pietei motoarelor de cautare. Achizitia va permite grupului IAC sa concureze indeaproape motoare de cautare gigant dezvoltate de Google, Yahoo sau Microsoft.

Browser - Firefox are 20% in Germania

Potrivit unei monitorizari a unei companii franceze de cercetare a pietei, Germania este tara europeana cu cei mai multi utilizatori ai browser-ului Firefox. Astfel, un german din cinci prefera alternativa Firefox, spre deosebire de francezi, care doar in proportie de 12% au optat pentru acest browser. Studiul a fost realizat de compania Xiti Monitor si se bazeaza in special pe rezultate din timpul week-end-ului, aratandu-se ca mediul business este mai degraba "conservator" ramanand pe Internet Explorer.

Lansare - Servicii noi de la Orange

Orange a lansat doua servicii cu ajutorul carora abonatii isi pot pastra o copie a numerelor din agenda telefonului si pot comunica rapid via SMS cu un grup de prieteni sau parteneri de afaceri. Prin Serviciul SIM Agenda Back-up se pot salva numerele de telefon de pe cartela SIM pe serverul Orange. Acesta poate fi folosit atat pe telefonul mobil, cat si pe web. Serviciul Grup Mesaje Scrise ofera clientilor posibilitatea de a trimite mesaje scrise simultan mai multor persoane, fara costuri suplimentare, ci la tariful obisnuit al unui mesaj scris.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT