x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

21 Mar 2005   •   00:00

  • 21 martie 2005
  • Tensiuni - Dell are probleme cu musulmanii

    Cel mai mare producator de calculatoare, Dell, a fost "parat" de catre un grup de angajati de religie musulmana. 30 de musulmani de la o filiala Dell din Nashville (SUA) au plecat de la serviciu dupa ce nu li s-a permis sa inceteze lucrul pentru a se dedica rugaciunii de seara. Potrivit Zdnet, angajatii au depus o plangere catre Consiliul de Relatii Americano-Islamice, un grup de avocatura din Washington. Oficialii Dell au declarat ca este vorba doar de o "neintelegere" si ca nici un musulman n-a fost dat afara.

    Telecomunicatii - Matav se extinde in Muntenegru

    Matav Ungaria a semnat un acord de achizitionare a 51,12% din actiunile companiei Telekom Montenegro, detinute de Guvernul din Muntenegru. Valoarea tranzactiei este de 114 milioane de euro. In acelasi timp, Matav a ajuns la o intelegere cu actionarii minoritari de a achizitiona 15,97% din actiuni cu suma de 17 milioane de euro. Matav mai detine pachetul majoritar de actiuni ale operatorului de telefonie fixa Maktel, din Macedonia. Cel mai mare actionar al Matav este Deutsche Telekom.

    Japonia - Site ministerial atacat

    Site-ul ministrului de Externe al Japoniei, Nobutaka Machimura, a fost atacat la sfarsitul saptamanii de catre hackeri, facandu-l inoperabil. Nu este prima data cand se intampla lucruri de acest gen politicienilor japonezi. De cele mai multe ori a fost vorba de atacuri venite din partea tarilor care au fost invadate de catre Japonia, cei mai "inversunati" hackeri fiind cei din Coreea de Sud si China. In legatura cu acest ultim atac, investigatiile japoneze duc catre o sursa din Coreea de Sud.

    Probleme - Concedieri la IBM Suedia

    IBM a anuntat ca va concedia 500 de angajati de la "filiala" sa din Suedia. Potrivit The Register, compania americana va inchide birourile sale din cinci orase suedeze. Mare parte din angajatii care vor fi disponibilizati ofereau in special servicii de outsourcing pentru diverse companii. Sindicalistii suedezi se tem ca aceste locuri de munca sa nu fie transferate in zone unde mana de lucru in domeniu este mai ieftina, cum ar fi India sau China.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT