x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

16 Mar 2005   •   00:00

17 MARTIE 2005

Reglementare - Ordonanta ANRC, blocata

O ordonanta de urgenta a Guvernului Tariceanu, care da posibilitatea primului-ministru sa-i revoce pe presedintele si pe vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a fost respinsa de Senat, informeaza Mediafax. Presedintele si vicepresedintele ANRC puteau fi revocati de primul-ministru doar in cazul incalcarii prevederilor Legii de functionare a ANRC sau pentru condamnare penala prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Companii - IBM cumpara Ascential Software

Gigantul american IBM va cumpara pentru 1,1 miliarde de dolari compania Ascential Software, pentru a-si consolida pozitia in domeniul serviciilor de informatii integrate. Pretul reprezinta echivalentul a 18,5 dolari pentru o actiune Ascential, cu 18% peste valoarea la Bursa a actiunilor companiei. Ascential ofera sisteme informationale care ajuta clientii sa-si integreze datele din activitati diverse. Achizitia ar putea fi finalizata in al doilea trimestru al anului, dupa ce primeste aprobarea din partea actionarilor Ascential si a autoritatilor de reglementare.

Piata - Telefoane din SUA pentru China

Vanzarile de telefoane mobile ale companiei americane Motorola in China ar putea creste din nou in acest an, dupa ce incasarile pe cea mai mare piata din lume au avansat in 2004 cu 66%, pana la 7,7 miliarde de dolari. Activitatile din China au generat un sfert din cifra de afaceri totala a companiei americane, situata in 2004 la 31 miliarde de dolari. Analistii estimeaza cota de piata a companiei americane la 15%, concurentul european Nokia controland 19-22%. Producatorii locali, precum Ningbo Bird sau TCL Communication Technology Holdings, care impreuna detin jumatate din piata de telefoane mobile a Chinei.

Rezultate - Piata de celulare, in scadere

Samsung se asteapta in acest an la o cerere mai scazuta pe piata telefoanelor mobile fata de anul trecut, a declarat la CeBIT presedintele grupului de telecomunicatii, Kitae Li: "Ne asteptam la o crestere de 6% a pietei". Procentul de crestere estimat pentru 2005 este mult mai mic decat cel inregistrat in 2004, cand au fost vandute 680 milioane de telefoane mobile la nivel mondial - cu 30% mai mult decat in 2003.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT