x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

14 Mar 2005   •   00:00

15 martie 2005

Proces - Vodafone, data in judecata de italieni

Operatorul italian de telefonie mobila H3G va da in judecata compania britanica Vodafone pentru 84 de milioane de euro, pe motiv ca aceasta a ajutat unii clienti sa reconfigureze aparatele mobile programate initial sa functioneze doar in reteaua H3G. H3G estimeaza ca peste 70.000 de telefoane mobile au fost reconfigurate, in doar trei luni. Purtatorul de cuvant al Vodafone pentru Italia a spus ca grupul britanic nu a primit nici un document din partea H3G.

Intel - Sprijin pentru creatorii de jocuri

Intel Corporation a anuntat ca lucreaza indeaproape cu companiile producatoare de jocuri pe calculator pentru adaptarea software-ului la tehnologia Hyper-Threading. Totodata, compania isi intensifica efortul de raspandire a platformelor de dezvoltare software pentru procesoarele dual-core. Versiunea completa a acestor platforme include ultimele instrumente si aplicatii proiectate pentru a ajuta dezvoltatorii software sa creeze mai usor aplicatii de tip multi-threading. Pe masura ce jocurile pe calculator devin din ce in ce mai complexe, motoarele de tip multi-threading vor deveni foarte importante in proiectarea jocurilor.

Lansare - Audioconferinta de la Orange

Orange lanseaza un serviciu de audioconferinta care permite organizarea si administrarea de conferinte telefonice cu pana la 30 de participanti din orice retea nationala sau internationala, fixa sau mobila, fara a fi necesar un abonament lunar. Tarifarea se face in functie de timpul alocat conferintei, tariful pe minut fiind acelasi cu cel pentru apelurile catre reteaua Orange. Serviciul poate fi folosit pentru sedinte periodice sau chiar ad-hoc, pentru comunicarea cu angajatii aflati pe teren, sesiuni de training sau informare, pentru licitatii, interviuri si prezentari de produse sau servicii.

Oferta - Oracle a cumparat actiuni Retek

Oracle a achizitionat 5,5 milioane de actiuni Retek, ceea ce reprezinta 10% din totalul actiunilor companiei, oferind pentru toate actiunile Retek disponibile un pret de 9 dolari pe bucata. Oracle si Retek sunt parteneri din 1986, discutiile despre fuzionarea celor doua companii incepand din 2004. Majoritatea aplicatiilor Retek au fost construite pe platforma tehnologica Oracle.
×
Subiecte în articol: IT