x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei 6 mai 2004

IT - Stirile zilei 6 mai 2004

06 Mai 2004   •   00:00

G3 de la Vodafone

Vodafone isi lanseaza primul pachet complet al telefoniei G3 pentru Europa, cu escale demonstrative in Portugalia si Germania. La aceasta provocare va raspunde si T-Mobile, de la Deutsche Telekom, care vine cu propria oferta de servicii G3. Companiile de telefonie mobila isi pun mari sperante comerciale in G3. Din punct de vedere tehnic, G3 va permite utilizatorilor sa foloseasca servicii multimedia de o inalta tinuta calitativa, in timp ce viteza de transfer a datelor se va apropia de standarde broadband. Cu toate acestea, expertii in domeniu sunt sceptici in ceea ce priveste calitatea imaginii trimise prin tehnologia G3.

Linux pentru telefoane

Piata asiatica pare tot mai atrasa de serviciile Linux pentru telefonia mobila. Nec isi va lansa in acest an in Japonia mobile G3 cu Linux, in timp ce compania E28 pregateste pentru piata din Honk Kong telefonia cu Linux. Pe de alta parte, Samsung deja a trecut in al doilea an de prezenta pe piata chineza cu mobile prin Linux, iar Motorola are doua modele pe piata asiatica, bazate pe MontaVista Linux. De altfel, Motorola a anuntat inca din 2003 faptul ca isi va transfera majoritatea portofoliului telelefoniei mobile pe Linux.

Gates amendat iar

Seful de Microsoft, Bill Gates a fost a amedat de catre instante americane cu suma de 800.000 de dolari. Motivul este legat de faptul ca miliardarul soft-urilor a omis sa anunte achizitionarea unor actiuni in valoare de peste 50 de milioane de dolari. Intreprinzatorul Gates s-a orientat de data aceasta catre o mare firma de medicamente, Icos Corp. Conform legislatiei din SUA, persoane fizice sau juridice trebuie sa anunte institutiile abilitate in clipa in care achizitioneaza actiuni a caror valoare depaseste suma de 50 milioane de dolari.

Femeile prefera DVD-urile

Studiourile de la Hollywood au facut un studiu din care reiese ca, in ultimul timp, femeile cumpara DVD-uri doar pentru propria colectie. Daca in 1998, 61% dintre DVD-uri vandute erau cumparate de barbati, in prezent femeile detin jumatate din produsele vandute. Astfel, din cele cinci milioane de exemplare vandute cu filmul Seabiscuit, nominalizat la Oscar anul acesta, jumatate au fost cumparate de femei. Si acest calcul nu se refera la femeile care cumpara DVD-uri pentru copiii lor.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT linux