x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 7 august 2004

IT/Stirile zilei - 7 august 2004

07 Aug 2004   •   00:00
MINI-HARD DE 60GB. Toshiba a prezentat doua noi modele de hard disk-uri (HDD) miniaturale de 1,8 inci, botezate MK6006GAH si MK3006GAL. Unul are 30, iar celalalt 60 de gigabiti (GB). Potrivit reprezentantilor companiei, cele doua modele de hard disk-uri ofera cea mai mare densitate de informatie pentru un hard disk de acest format, in momentul de fata. Modelele prezinta unul, respectiv doua platane a cate 30GB. Zgomotul operational este sub 16dB, iar unitatile consuma 0,3W. HDD-urile dispun de 2MB memorie buffer si ofera un timp de cautare mediu de 15ms. Au o greutate de 62 grame (cel de 60GB), respectiv 51 grame (cel de 30GB).

NOKIA NU TINE PASUL 6230. Lipsa de componente impiedica Nokia sa acopere cererea pentru unul dintre cele mai bine vandute telefoane mobile ale sale. Purtatorul de cuvant Kari Tuutti a afirmat ca, in ciuda majorarii productiei la modelul 6230, Nokia nu poate livra suficiente telefoane: "Chiar daca am reusit sa marim semnificativ volumul pentru a acoperi cererea, este dincolo de posibilitatile noastre, din cauza crizei de componente." Tuutti a refuzat sa ofere detalii cu privire la componentele care lipsesc Nokia, iar rivalii Motorola si Samsung Electronics au afirmat ca nu au informatii legate de probleme in acest segment.

PLAYERE PENTRU LINUX. RealNetworks a lansat playere audio si video pentru sistemul de operare Linux. Compania ofera Helix Player care recunoaste formate deschise de genul Ogg Vorbis - cat si RealPlayer 10 pentru Linux, un produs care este bazat pe software Helix, insa ruleaza si formatele RealAudio, sau MP3, alaturi de alte formate proprietare. Reprezentantii RealNetworks au mai declarat ca Novell si Red Hat vor include nou lansatele playere in propriile distributii Linux. Softul va fi incorporat, de asemenea, si in produse TurboLinux si Sun Microsystems.

×
Subiecte în articol: IT