x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

25 Mar 2004   •   00:00
Netsky serie noua

"Viermele" Netsky, varianta cu numarul 16, si-a facut luni aparitia in retelele Internet. Dupa cum spun specialistii, ultima varianta a virusului profita de vulnerabilitatile din Microsoft 5.01 sau 5.5 lipsite de Service Pack 2. Acest "vierme" este primul din familia Netsky capabil sa afecteze calculatorul fara sa dati un click pe atasamentul purtator de virus. Conform expertilor de la Network Associates, printre firmele afectate se numara si o mare companie europeana, dar nu i s-a precizat numele.

Telefonul global

Telefonul care poate fi folosit in aproape orice colt al lumii a fost prezentat de Motorola la o expozitie de profil din Atlanta. Noul telefon va permite utilizatorilor sai sa foloseasca serviciul roaming intre retele ale caror standarde de operare sunt incompatibile. Acest telefon va fi operabil in reteaua GSM, sistemul operatorilor de telefonie din Europa, dar va fi compatibil si cu sistemul CDMA, o tehnolgie folosita in SUA si Asia.

Buturuga mica rastoarna carul Google

Californianul Anthony Bradley a creat un programel, apoi a mers la sediul central Google, pentru a cere o recompensa de 100.000 de dolari. Omul pretindea ca, daca va asmuti micul sau program asupra giganticului motor de cautare, va produce pierderi uriase. Din pacate pentru el, a fost arestat in timp ce negocia suma pe care ar fi trebuit sa o primeasca pentru a nu-si elibera "ferocele" program pe Internet.

Aratati-mi cartea de credit!

Zachary Hill din Houston a fost arestat dupa ce a creat un site prin care afla detalii din carti de credit si alte informatii personale de la diferite persoane. Hill trimitea un e-mail prin care anunta clientii Paypal si America Online ca trebuie sa isi innoiasca datele din cartile de credit pentru a nu se ajunge la anularea lor. Cei care accesau un link din mesajul respectiv erau directionati catre un site aranjat de Hill, unde li se cereau date confidentilale din conturi bancare si de pe cartile de credit

Disectii virtuale

Profesori americani vor sa renunte la disectia pe pisici sau broaste la orele de biologie in schimbul unor corpuri virtuale. Nu toti profesorii agreeaza aceasta idee, spunand ca daca vrei sa vezi cum muschii misca picioarele ai nevoie de corpul real. Programul scolar american permite neparticiparea la ore de disectie din motive de etica sau de constiinta.

×
Subiecte în articol: IT