x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

20 Mar 2004   •   00:00

Mesajel spam invadeaza China

Serverele din China au fost inundate anul trecut de 150 de miliarde de "gunoaie" e-mail, devenind a doua destinatie mondiala a acestor mesaje, dupa SUA. Guvernul chinez are temerile sale in ceea ce priveste mesajele spam, intrucat banuieste ca ar contine mesaje subversive, cum ar fi subiecte pornografice sau idei anticomuniste.

Radio muzical pentru mobil

Primul serviciu personalizat de radio, prin care utilizatorii vor putea incarca melodiile preferate pe telefonul mobil, va fi lansat de Sony. De asemenea, acest serviciu va permite alegerea unui post preferat de radio. Pentru inceput vor fi disponibile 50.000 de melodii, dar numarul acestora va creste in viitor pana la 500.000, au anuntat producatorii japonezi la targul hi-tech aflat in desfasurare la Hanovra (Germania).

T-Mobile va lansa servicii 3G

Compania T-Mobile, cel mai mare operator german de telefonie mobila, va comercializa, incepand cu luna mai, terminale compatibile cu tehnologia in standard 3G, pregatindu-se sa lanseze acest tip de servicii in Germania, Marea Britanie si Austria, informeaza Reuters. Compania rivala O2 Germany - subsidiara grupului britanic mmO2, al patrulea operator german de telefonie mobila - a prezentat la CeBIT un terminal Nokia pentru standardul 3G, sperand sa introduca acest telefon pe piata in trimestrul al doilea.

Telefoane pentru timizi

Cercetatori americani au dezvoltat un serviciu telefonic numit Serendipity, prin care doua persoane mai putin indraznete isi pot gasi partenerul visat. Cei care sunt interesati transmit unei centrale informatii personale, o fotografie, dar si caracteristicile partenerului ideal. Cand persoanele ale caror profiluri se potrivesc si sunt la distanta de cativa metri una de alta, mobilele lor vor emite anumite sunete.

Tehnologie Push-to-Talk

Tehnologia PoC (Push-to-Talk over Cellular) a trecut testele de interoperabilitate desfasurate de Ericsson, Motorola si Siemens. Functia PoC permite ca telefoanele celulare sa fie folosite si ca aparate de emisie-receptie, permitand comunicarea la simpla atingere a unui buton. Deja populara in America de Nord, se asteapta ca tehnologia PoC sa fie adoptata si in Europa si Asia.
Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT