x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocurile de noroc de pe Net accepta copii!

Jocurile de noroc de pe Net accepta copii!

29 Iul 2004   •   00:00

Un nou scandal a fost declansat in Marea Britanie o data cu descoperirea a nu mai putin de 37 de site-uri cu jocuri de noroc care permiteau si inregistrarea minorilor, inclusiv pe cei cu varste de 11 ani, se arata intr-un material BBC on-line.

ALEXANDRU RADESCU

Copiii care accesau si pariau la diferite jocuri on-line foloseau card-urile de identitate Solo, care sunt vandute de catre firme precum Narwest sau HSBC chiar si celor cu varste de 11, respectiv 16 ani. Ministrul pentru Media, lordul Andrew McIntosh, a declarat ca este vorba de niste "descoperiri tulburatoare" si se vor lua o serie de masuri. Astfel, pana la toamna se va introduce in Anglia Gambling Bill, un "act" prin care se va reglementa in mod clar accesarea site-urilor cu jocuri de noroc, punandu-se accent pe verificarea datelor personale.

Acest scandal survine la o saptamana de la publicarea unui raport din care reiese ca parintii britanici nu prea stiu ce fac copiii lor pe Internet. Astfel, studiul efectuat de catre London School of Economics arata ca 57% dintre copii intrasera pe site-uri pentru adulti, in timp ce doar 16% dintre parinti s-au gandit ca odrasele lor ar accesa asemenea site-uri.

×
Subiecte în articol: IT