x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kingston a lansat un nou stick USB cu memorie de 256 GB

Kingston a lansat un nou stick USB cu memorie de 256 GB

01 Mar 2010   •   00:00

Kingston Digital Europe, subsidiară a Kingston Technology Corporation, lider mondial în producţia de memorii flash USB, a prezentat un nou dispozitiv de stocare a informaţiilor, de 256 GB, a anunţat, luni, compania pe propriul site.



Noul produs, Kingston DataTraveler 310, este succesorul modelului DataTraveler 300 care, din vara anului trecut, când a fost lansat pe piaţă, şi până astăzi a rămas singurul stick USB din lume cu capacitatea de stocare de 256GB.

Kingston DataTraveler 310 oferă utilizatorilor viteze sporite de stocare şi le protejează datele cu ajutorul aplicaţiei Password Traveler Software /PTS/.

Aplicaţia permite crearea unei zone private securizată ce poate avea o dimensiune de până la 90 la sută din capacitatea noului dispozitiv.

Pentru a putea accesa zona nu sunt necesare drepturi speciale de administrare, ci doar o parolă.

Potrivit producătorului, dispozitivul poate stoca până la 51.000 de imagini, 54 de DVD-uri sau 365 de CD-uri, prin acestea întreaga colecţie multimedia devenind ultraportabilă.

Vitezele de citire şi scriere specificate pentru Kingston DataTraveler 310 sunt de 25 MB/s, respectiv 12 MB/s, iar operaţia de 'umplere' a dispozitivului cu informaţii poate dura aproape cinci ore şi jumătate.

Kingston DataTraveler 310 este disponibil numai în varianta de 256GB şi beneficiază de o garanţie de cinci ani.

În Statele Unite, preţul recomandat este de 1.108 dolari, în timp ce pentru România acesta ar putea ajunge până la 3.300 lei, conform site-urilor specializate în comercializare de produse IT&C.

×
Subiecte în articol: IT