x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget KPMG şi Ţuca Zbârcea&Asociaţii, consultanţi la privatizarea Poştei

KPMG şi Ţuca Zbârcea&Asociaţii, consultanţi la privatizarea Poştei

de Alexandru Radescu    |    21 Sep 2012   •   14:40
KPMG şi Ţuca Zbârcea&Asociaţii, consultanţi la privatizarea Poştei

Ministerul Comunicatiilor a desemnat castigatoare oferta depusa de consortiul KPMG Romania si casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii pentru furnizarea de servicii de consultanta la privatizare Companiei Nationale Posta Romana.

"KPMG Romania si casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii au avut o oferta mai buna decat cea depusa de PricewaterhouseCoopers (PwC), al doilea ofertant. Ministerul Comunicatiilor a transmis, vineri, celor doi ofertanti, un anunt privind punctajul obtinut", au declarat azi pentru Mediafax surse din MCSI.

Initial, ministrul Comunicatiilor Dan Nica precizase ca alegerea consultantului s-ar putea finaliza in luna decembrie.

"Procesul de selectie a consultantului pentru privatizarea Postei Romane este inca in derulare si urmeaza a fi finalizat in momentul semnarii contractului", ne-au declarat oficiali ai CNPR.

Procesul de privatizare a Postei vizeaza cederea unui pachet de cel putin 20% din actiunile companiei, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu FMI.

Consultantul va asigura serviciile necesare punerii in aplicare a prevederilor strategiei de privatizare si finalizarea tranzactionarii actiunilor nou-emise catre un investitor strategic.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca in perioada urmatoare conducerea Postei si cea a operatorului national postal din Belgia se vor intalni pentru a discuta despre proiectul Guvernului roman de atragere a unui investitor strain.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

×