x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lenovo: serviciu pentru administrarea de la distanţă a parolelor

Lenovo: serviciu pentru administrarea de la distanţă a parolelor

23 Apr 2009   •   00:00

Lenovo a anunţat lansarea noului serviciu Lenovo Hardware Password Manager, cel mai recent produs prin care companiile îşi pot administra securitatea datelor şi unicul instrument universal care poate funcţiona cu toate tipurile şi mărcile de hard drive-uri cu criptare totală a discului (FDE).

Acest nou instrument permite administratorilor de reţele să lucreze de la distanţă în administrarea parolelor de hard drive ale angajaţilor, inclusiv pentru drive-urile cu autocriptare, pe numeroase laptop-uri şi desktop-uri din gama Think. Administrarea de la distanţă permite ca adoptarea hard drive-urilor FDE să devină o opţiune viabilă pentru multe companii, administratorii de IT putând să controleze şi să reseteze la nivel central, parolele hard drive-urilor.

Potrivit companiei, furtul de informaţii importante din sistemele computerizate personale sau ale marilor companii este una dintre formele de infracţiune cu cea mai rapidă rată de creştere în America. Peste 250 milioane înregistrări care conţineau informaţii importante din punct de vedere personal, au fost implicate în violări ale normelor de securitate din SUA, începând cu ianuarie 2005.

În asemenea situaţii, companiile sunt obligate să acopere costuri legate de reacţia la incident, taxe legale, acţiuni corective, pierderea reputaţiei şi pierderea clienţilor. Costul mediu total per incident în 2008 a fost de 6,65 milioane de dolari, adică peste 200 de dolari per set de date compromise. Peste 40 de state din SUA cer companiilor să îşi anunţe clienţii dacă sunt compromise date vitale, însă unele acceptă excepţii pentru datele criptate.

Potrivit unui studiul efectuat de Gartner, apelurile care solicită asistenţă în asemenea situaţii, inclusiv pentru resetarea parolelor, pot costa o companie până la 18 dolari pe apel, ceea ce poate duce la acumularea rapidă a unor costuri substanţiale pentru o companie mare. De asemenea, s-a constatat că 30% din totalul de apeluri care solicită asistenţă pentru diverse situaţii sunt legate de parole, iar administrarea parolelor ar putea reduce acest volum cu 70%.

Lenovo Hardware Password Manager va fi disponibil de la începutul lunii mai, prin intermediul vânzătorilor de produse Lenovo.

×
Subiecte în articol: IT