x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG LED 3D-47LM960V. De la Smart TV la Social TV

LG LED 3D-47LM960V. De la Smart TV la Social TV

de Alexandru Radescu    |    22 Sep 2012   •   19:43
LG LED 3D-47LM960V. De la Smart TV la Social TV

Un studiu de piata, prezentat in aceasta saptamana, arata cum cota televizoarelor cu tehnologie de conectare la Internet (si platforma dedicata de aplicatii) a atins in 2012, in Romania, valoarea de aproximativ 15% din piata TV-urilor cu ecran plat. Mai mult, intr-un an de zile se estimeaza ca 3 din 10 televizoare vandute vor fi social TV. Principalele motive ale cresterii gradului de penetrare a acestui segment sunt nevoia de accesare a unei solutii multimedia complete, precum si nevoia de vizionare a unui continut TV personalizat.

Un studiu mai mult decat incurajator pentru intreaga piata, dar o intalnire "reala' cu obiectul discutiei aduce sI mai multe lamuriri. Pentru acest numar de gadget, un review la unul dintre cele mai bune modele 3D/Smart Tv de pe piata locala, cu distributie din aceasta vara: LG LED 47LM960V (119 cm). Marele sau avantaj, cand vine vorba de interactiunea cu (noua) platforma Smart Tv este telecomanda Magic Remote (poate fi comparata cu Wii de la Nintendo). Odata ce e atinsa, pe ecran apare un cursor, aidoma celui de PC si totul devine mult mai simplu, ca e vorba de accesarea tastaturii virtuale, de navigarea prin meniuri sau de jocurile video (Magic Remote devine joystick).

Spre deosebire de platformele Smart alte altor producatori, cand vine vorba de meniul 3D, la LG avem de-a face cu sute de productii (de la documentare la animatie sau chiar concerte), totul gratuit. De asemenea, aplicatii de social media (Facebook, Twitter) sunt preinstalate.

LG LED 47LM960V Cinema 3D (tehnologie pasiva, imagini tridimensionale fara fluctuatii), poate fi achizitionat la pret de 9.300 de lei.

Integrarea perifericelor
Un televizor cu internet trebuie sa permita conectarea perifericelor multimedia – camera video pentru apeluri Skype, tastatura suplimentara pentru nevoi sporite de editare de text sau chiar si mouse, pentru navigare mai usoara pe paginile web.

×