x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG monitor 3D

LG monitor 3D

de Alexandru Radescu    |    07 Ian 2012   •   21:00
LG monitor 3D

'Era 3D' este in continua expansiune, de la televizoare la tablete si modele smartphone. LG tine sa se prezinte cu o oferta completa, lansand pe piata si monitoare 3D. Filmele nu abunda, dar jocurile par altfel cu ochelarii 3D pe nas.

De doi ani incoace, stirile despre tehnologiile 3D ne invadeaza inca de la inceputul anului. Asta si pentru ca primul mare targ de electronice isi deschide portile in aceasta perioada in Las Vegas (Consumer Electronics Show).

Dar pentru ca va mai dura ceva pana ajung si la noi pe piata noutatile in domeniu, sa ne ocupam de stocurile de sfarsit si inceput de an. Coreenii de la LG au adus si in Romania seria de monitoare 3D D41P/D42P (ecran tip LED), sub 'brandul' cunoscut deja prin intermediul propriilor televizoare: Ci­nema 3D. Producatorul coreean a avut inspiratia sa ofere la pachet doua perechi de ochelari 3D (pasivi, pe care mizeaza compania), una fiind gandita pentru cei care poarta deja ochelari. Nu au rame, ci doar lentilele specifice cu o clema prin care se prind usor de rama ochelarilor 'obisnuiti'.

Pentru ca mai mult de necesar, noile monitoare asigura si functia de conversie 2D-3D care permite urmarirea de continut tridimensional, chiar daca nu este unul 'nativ'. Sigur, nu ne ofera internetul foarte multe resurse de continut 3D, dar conectorii (port HDMI 1.4 ) ne permit urmarirea de continut tridimensional de pe un player Blu-Ray sau de pe o consola de jocuri potrivita.

Revenind la ochelarii folositii de LG, cei 'pasivi' sunt mai usori decat cei 'activi', nu necesita baterie, fiind si mai ieftini. Avand la indemana in timpul testarii un player blu-ray, statul cu ochelarii 3D pasivi pe nas, la un film de doua ore si jumatate, nu a provocat acea usoara oboseala incercata cu o pereche de ochelari activi.

In general, utilizarea acestui tip de monitor nu cere specializari IT, meniul simplist, dar usor diferit de alte serii de monitoare LG.

Modelul pe care l-am avut la test era cel cu diagonala de 58 cm (23 inci), incadrata de rame negre, lucioase, un design elegant, clasic. Monitorul LG 23 D2342P-PN poate fi achizitionat la un pret de 1.300 RON, TVA inclusa.

×
Subiecte în articol: tehnică jurnalul de duminică