x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lituania, atacată de hackeri din România?

Lituania, atacată de hackeri din România?

22 Iul 2008   •   00:00
Lituania a fost vizată de un nou atac cibernetic, ţinta fiind site-ul Administraţiei Fiscale, ancheta preliminară indicînd că la originea incidentului ar fi servere din România.

"Este foarte probabil ca aceste atacuri să fi fost plănuite", a declarat Gediminas Vysniauskis, directorul adjunct al Administraţiei Fiscale.

Administraţia Fiscală s-a deconectat de la fluxul internet pentru a preveni dispariţia datelor. Deşi serviciul online a fost închis cîteva ore, se pare că s-au înregistrat pierderi de date.

"Adresele serverelor de origine au fost blocate imediat; analiza preliminară arată că serverele erau din România", precizează Administraţia Fiscală.

Tot astăzi, site-ul preşedinţiei georgiene a fost atacat de hackeri, fiind vorba de un atac DDoS  din Rusia.

De obicei, atacurile informatice sînt lansate prin mai multe ţări în încercarea de acoperire a originii reale. În iunie, mai multe site-uri oficiale din Lituania au fost vizate de atacuri informatice după interzicerea simbolurilor sovietice şi a imnului fostei URSS.

În aprilie şi mai, site-uri estoniene au fost ţinte ale unor atacuri DDoS, după ce s-a luat decizia mutării statuii Soldatului Sovietic.

×
Subiecte în articol: IT