x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Manager de albume foto

Manager de albume foto

09 Iun 2007   •   00:00

Una din cele mai interesante opţiuni ale acestui program ar trebui să fie posibilitatea de a exporta slideshow-urile de poze in format video, făcănd posibilă afişarea lor cu un player video sau pe un player DVD, direct pe televizor. Pentru a accesa această opţiune tot ce trebuie să faci este să selectezi toate pozele pe care doreşti să le incluzi in slideshow-ul video fie folosind mouse-ul, fie apăsănd pe butonul Hold in cazul in care pozele pe care doreşti să le incluzi se află in foldere separate, apoi să selectezi din meniul principal al programului Create, iar apoi Movie... .

- Una din cele mai interesante opţiuni ale acestui program ar trebui să fie posibilitatea de a exporta slideshow-urile de poze in format video, făcănd posibilă afişarea lor cu un player video sau pe un player DVD, direct pe televizor. Pentru a accesa această opţiune tot ce trebuie să faci este să selectezi toate pozele pe care doreşti să le incluzi in slideshow-ul video fie folosind mouse-ul, fie apăsănd pe butonul Hold in cazul in care pozele pe care doreşti să le incluzi se află in foldere separate, apoi să selectezi din meniul principal al programului Create, iar apoi Movie... .

— Singurele opţiuni pe care le poţi manipula in crearea slideshow-ului sunt dimensiunile filmuleţului exportat şi numărul de secunde dintre afişarea pozelor. Deşi acestea sunt cele mai importante opţiuni, cu siguranţă nu ar trebui să fie singurele. Lipsa posibilităţii adăugării de sunet este un mare minus, opţiunea de a face slideshow-uri video fiind destul de prost implementată, nici măcar selectarea tranziţiilor dintre poze nefiind posibilă, Picasa dispunănd de un singur tip de tranziţie intre imagini, şi anume intrepătrunderea acestora.

" La capitolul codecuri, din nou Picasa lasă de dorit, numărul acestora fiind oarecum limitat, acesta neputănd folosi suite de codecuri externe deja instalate, ci numai trei compresii de bază, şi anume Cinepak (codec folosit pentru redarea filmuleţelor de mici dimensiuni, dezvoltat pentru calculatoarele vechi cu CD-ROM de 1X), Indeo 5.0 (un algoritm de compresie dezvoltat de compania Intel) şi respectiv opţiunea de a crea videoclipul fără compresie adiţională. Cu toate acestea, opţiunea este foarte bună, in cazul in care ai deja instalat un program ca VirtualDub. Poţi astfel să adaugi fără prea mari probleme sunet colecţiei de poze in format avi.

" După ce ai terminat de editat pozele şi doreşti să le grupezi pe toate intr-un singur folder pentru a crea un album sau pentru a le muta pe CD sau DVD, poţi folosi opţiunea de exportare. Pentru a stabili folderul unde doreşti să muţi toate fişierele editate folosind Picasa, trebuie să apeşi butonul "Browse" şi să navighezi manual pănă in folderul unde doreşti ca programul să exporte imaginile. De asemenea, Picasa dă posibilitatea de a redimensiona toate pozele la o anumită dimensiune, astfel incăt toate pozele să aibă acelaşi aspect. Opţiunea de calitate a pozelor ar trebui să fie in majoritatea cazurilor setată pe Maximum pentru a nu avea neplăceri.

O altă opţiune de exportare a pozelor din Picasa este aceea de a transforma colecţia de poze in format HTML sau pagina web direct, fără a mai fi nevoie să creezi manual o galerie foto sau să ai cunoştinţe de webdesign. Pentru a accesa această opţiune apasă pe Folder > Export as HTML Page...

Deşi nu excelează la capitolul opţiuni, Picasa oferă căteva stiluri predefinite in care iţi poţi salva galeria de imagini in format Web. Aceste stiluri se referă la modul in care sunt afişate pozele inainte să fie deschise la rezoluţie normală şi la modul in care acestea se deschid in momentul in care faci click pe ele (de ex., să se deschidă intr-o pagină nouă sau in aceeaşi pagină web). Site-ul tău cu poze poate fi gata in căteva secunde.

×
Subiecte în articol: test software