x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Marian Alecsiu, F64: “Am primit cateva oferte de vânzare, foarte interesante”

Marian Alecsiu, F64: “Am primit cateva oferte de vânzare, foarte interesante”

de Alexandru Radescu    |    17 Aug 2012   •   12:03
Marian Alecsiu, F64: “Am primit cateva oferte de vânzare, foarte interesante”

Marian Alecsiu, cofondator F64 Studio, cel mai mare retailer foto-video din Romania, spune ca a primit mai multe oferte pentru vanzarea business-ului: “Am primit cateva oferte de vanzare, foarte interesante. Atat de vanzare in intregime, cat si a unui pachet de actiuni', a declarat Alecsiu, cofondator si general manager F64 Studio, pentru Jurnalul National.

Alecsiu a fondat F64 in 2001, impreuna cu Daniela Becheru, iar cifra de afaceri pe 2011 a fost de peste 14 milioane de euro (+23% fata de anul anterior). Pentru acest an estimeaza o cifra a vanzarilor de peste 19 milioane de euro, potrivit wall-street.ro. In luna octombrie a anului trecut, F64 a deschis in Bucuresti cel mai mare magazin foto din Sud-Estul Europei, cu o suprafata de 1300 metri patrati.

Legat de planurile de viitor, Alecsiu planuieste deschiderea a altor 6 magazine F64 in tara, primul din acestea putand fi inaugurat in luna martie a anului viitor. Investitia minima pentru un astfel de spatiu ar fi de 200.000 euro (inclusiv stocul), pe o suprafata de pana in 100 metri patrati, ne-a precizat Alecsiu.

Exemplul eMAG

In ceea ce priveste achizitia eMAG de catre gigantul sud-african Naspers, Alecsiu spune ca: “au stiut ce schimbari sa faca, au stiut acum sa actioneze, pe ce butoane sa apese si in final sa reuseasca sa atraga un investitor. Faptul ca a venit un astfel de investitor imi da si mie speranta ca poate o sa vina cineva sa-mi ofere... 64 de milioane de euro' (rade).

La sfarsitul lunii iulie, oficialii eMAG au anuntat tranzactia cu grupul media sud-african. Astfel, Naspers va detine 70% din actiunile companiei eMAG, Iulian Stanciu 21,6% iar Radu Apostolescu va pastra 8,4% din actiuni. Valoarea tranzactiei, care va deveni efectiva dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei, nu a fost data publicitatii, dar pe piata se vorbeste de o suma care se invarte in jurul valorii de 100 de milioane euro. Iulian Stanciu va asigura managementul companiei in calitate de Director General eMAG, in vreme ce Radu Apostolescu va ocupa pozitia de Director de Dezvoltare. Magazinul online eMAG a avut anul trecut o cifra de afaceri de 145 milioane de euro, in crestere cu 42% fata de 2010. La finele anului trecut, eMAG avea o cota de 70,1% din piata online de produse electronice si IT, care a insumat 207 milioane de euro, de la 70,8% in 2010.

Miza pe DSLR-uri

Conform studiului GfK Temax pentru Romania, singurul sector care a inregistrat o crestere de doua cifre (19,2%) fata de trimestrul al doilea din 2011 a fost sectorul foto. Vanzarile de camere foto digitale si rame foto digitale au ajuns 12 milioane euro in trimestrul al doilea. Cu o rata de crestere de doua cifre, camerele cu obiectice interschimbabile sunt cel mai de succes segment in acest moment. Valoarea generata de aceste dispozitive in ultimele trei luni a fost de aproximativ 5 milioane de euro. Potrivit lui Alecsiu, aproximativ 80% din vanzarile de camere foto la F64 sunt reprezentate de DSLR-uri.

ℼ佄呃偙⁅呈䱍倠䉕䥌⁃ⴢ⼯㍗⽃䐯䑔䠠䵔⁌⸴‰牔湡楳楴湯污⼯久㸢㰊呈䱍ਾ䠼䅅㹄ऊ䴼呅⁁呈偔䔭啑噉∽佃呎久ⵔ奔䕐•佃呎久㵔琢硥⽴瑨汭※档牡敳㵴瑵ⵦ∸ਾ㰉䥔䱔㹅⼼䥔䱔㹅ऊ䴼呅⁁䅎䕍∽䕇䕎䅒佔≒䌠乏䕔呎∽灏湥晏楦散漮杲㌠ㄮ†䰨湩硵∩ਾ㰉呓䱙⁅奔䕐∽整瑸振獳㸢ऊℼⴭऊ䀉慰敧笠洠牡楧㩮〠㜮椹੽उ⁐⁻慭杲湩戭瑯潴㩭〠〮椸੽ⴉ㸭ऊ⼼呓䱙㹅㰊䠯䅅㹄㰊佂奄䐠剉∽呌≒ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽匠奔䕌∽潦瑮猭穩㩥ㄠ瀶≴䴾牡慩੮汁捥楳Ⱶ挠景湯慤潴⁲㙆‴瑓摵潩‬散慭⁩慭敲爠瑥楡敬⁲潦潴瘭摩潥搠湩刊浯ꋃ楮ⱡ猠異敮挠菄愠瀠楲業⁴慭⁩畭瑬⁥景牥整瀠湥牴⁵썶溢慺敲੡畢楳敮獳甭畬㩩鲀流瀠楲業⁴썣璢癥⁡景牥整搠⁥썶溢慺敲‬潦牡整椊瑮牥獥湡整‮瑁ꋃ⁴敤瘠ꋃ穮牡⁥껃껃瑮敲楧敭‬썣璢씠榟愠甠畮⁩慰档瑥搊⁥捡ꏅ畩楮胢ⲝ愠搠捥慬慲⁴汁捥楳Ⱶ挠景湯慤潴⁲鿅⁩敧敮慲慭慮敧ੲ㙆‴瑓摵潩‬数瑮畲䨠牵慮畬慎ꏅ潩慮⹬⼼但呎㰾倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽匠奔䕌∽潦瑮猭穩㩥ㄠ瀶≴䄾敬獣畩愊映湯慤⁴㙆‴껃〲㄰‬껃灭敲湵菄挠⁵慄楮汥⁡敂档牥Ⱶ椠牡挠晩慲搠੥晡捡牥⁩数㈠㄰‱⁡潦瑳搠⁥数瑳⁥㐱洠汩潩湡⁥敤攠牵⬨㌲‥慦ꏅ菄搠੥湡汵愠瑮牥潩⥲‮敐瑮畲愠散瑳愠獥楴敭穡⁡楣牦⁡⁡썶溢慺楲潬⁲敤瀊獥整ㄠ‹業楬慯敮搠⁥略潲‬潰牴癩瑩眠污⵬瑳敲瑥爮⹯쌠溎氠湵੡捯潴扭楲⁥⁡湡汵極琠敲畣ⱴ䘠㐶愠搠獥档獩椠畂畣敲瑳⁩散慭⁩慭敲洊条穡湩映瑯楤畓ⵤ獅畴畅潲数Ⱪ挠⁵畳牰晡액쒣₃敤ㄠ〳‰敭牴੩쑰璃慲ꏅ⹩⼼但呎㰾倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽匠奔䕌∽潦瑮猭穩㩥ㄠ瀶≴䰾来瑡搊⁥汰湡牵汩⁥敤瘠楩潴Ⱳ䄠敬獣畩瀠쑬溃極앥璟⁥敤捳楨敤敲⁡⁡污潴⁲ਸ਼慭慧楺敮䘠㐶쌠溮씠憣쑲ⲃ瀠楲畭楤捡獥整⁡異썴溢⁤楦椠慮杵牵瑡쌠溮氊湵⁡慭瑲敩愠愠畮畬⁩楶瑩牯‮湉敶瑳앩榣⁡業楮쑭₃数瑮畲甠獡晴汥搠੥灳액榣⁵牡映⁩敤㈠〰〮〰攠牵椨据畬楳⁶瑳捯汵Ⱙ瀠⁥畳牰晡액쒣₃敤瀊ꋃ쑮₃껃〱‰敭牴⁩쑰璃慲ꏅⱩ渠ⵥ⁡牰捥穩瑡䄠敬獣畩㰮䘯乏㹔⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾剂ਾ⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾但呎匠婉㵅‴呓䱙㵅昢湯⵴楳敺›㘱瑰㸢硅浥汰汵攊䅍㱇䘯乏㹔⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾剂ਾ⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾但呎匠婉㵅‴呓䱙㵅昢湯⵴楳敺›㘱瑰㸢軃੮散慥挠⁥牰癩獥整愠档穩앩榣⁡䵥䝁搠⁥慣牴⁥楧慧瑮汵猠摵愭牦捩湡上獡数獲‬汁捥楳⁵灳湵⁥쑣㪃鲀畡씠璟畩⁴散猠档浩쑢犃⁩쑳₃慦쑣ⲃ愠ੵ鿅楴瑵愠畣쑳₃捡ꏅ潩敮敺‬数挠⁥畢潴湡⁥쑳₃灡獥⁥鿅⁩껃楦慮쑳ઃ敲앵斟獡쑣₃쑳₃瑡慲慧甠湩敶瑳瑩牯‮慆瑰汵挠菄愠瘠湥瑩甠獡晴汥搠੥湩敶瑳瑩牯쌠涮⁩쑤₃鿅⁩業⁥灳牥湡ꏅ⁡쑣₃潰瑡⁥쑳₃楶쑮₃楣敮慶猊菄洭⁩景牥⹥⸮㘠‴敤洠汩潩湡⁥敤攠牵鶀⠠썲撢⥥㰮䘯乏㹔⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾剂ਾ⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾但呎匠婉㵅‴呓䱙㵅昢湯⵴楳敺›㘱瑰㸢慌猊썦犢楳畴畬楮⁩畩楬ⱥ漠楦楣污楩攠䅍⁇畡愠畮瑮瑡琠慲穮捡ꏅ慩挠ੵ牧灵汵洠摥慩猠摵愭牦捩湡‮獁晴汥‬慎灳牥⁳慶搠앥榣敮㜠┰搠湩愊앣榣湵汩⁥潣灭湡敩⁩䵥䝁‬畉楬湡匠慴据畩㈠ⰱ┶椠牡删摡⁵灁獯潴敬捳ੵ慶瀠菄瑳慲㠠㐬‥楤捡ꏅ畩楮‮慖潬牡慥琠慲穮捡ꏅ敩Ⱪ挠牡⁥慶搠癥湥੩晥捥楴쑶₃畤쑰₃牰浩物慥愠潣摲汵極搠⁥慬䌠湯楳楬汵䌠湯畣敲앮斣Ⱪ渠⁵੡潦瑳搠瑡菄瀠扵楬楣쑴얃榣Ⱪ搠牡瀠⁥楰액쒣₃敳瘠牯敢鿅整搠⁥畳쑭ઃ慣敲猠⁥껃癮ꋃ瑲⁥껃番畲慶潬楲⁩敤ㄠ〰搠⁥業楬慯敮攠牵⹯䤠汵慩੮瑓湡楣⁵慶愠楳畧慲洠湡条浥湥畴潣灭湡敩⁩껃慣楬慴整搠⁥楄敲瑣牯䜊湥牥污攠䅍ⱇ쌠溮瘠敲敭挠⁥慒畤䄠潰瑳汯獥畣瘠⁡捯灵⁡潰楺ꏅ慩搠੥楄敲瑣牯搠⁥敄発汯慴敲‮慍慧楺畮湯楬敮攠䅍⁇⁡癡瑵愠畮牴捥瑵漠挊晩쑲₃敤愠慦散楲搠⁥㐱‵業楬慯敮搠⁥略潲‬껃牣앥璟牥⁥畣㐠┲映액쒣ઃ敤㈠㄰⸰䰠⁡楦敮敬愠畮畬⁩牴捥瑵‬䵥䝁愠敶⁡潣쑴₃敤㜠ⰰ┱搠湩瀊慩ꏅ⁡湯楬敮搠⁥牰摯獵⁥汥捥牴湯捩⁥鿅⁩呉‬慣敲愠쌠溮畳慭⁴〲਷業楬慯敮搠⁥略潲‬敤氠⁡〷㠬‥껃〲〱㰮䘯乏㹔⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾剂ਾ⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾但呎匠婉㵅‴呓䱙㵅昢湯⵴楳敺›㘱瑰㸢楍慺瀊⁥卄剌甭楲⼼但呎㰾倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽匠奔䕌∽潦瑮猭穩㩥ㄠ瀶≴䌾湯潦浲猊畴楤汵極䜠䭦吠浥硡瀠湥牴⁵潒썭溢慩‬楳杮牵汵猠捥潴⁲慣敲愠쌊溮敲楧瑳慲⁴牣앥璟牥⁥敤搠畯菄挠晩敲⠠㤱㈬⤥映액쒣₃敤琠楲敭瑳畲੬污搠楯敬⁡楤〲ㄱ愠映獯⁴敳瑣牯汵映瑯⹯嘠ꋃ穮菄楲敬搠⁥慣敭敲映瑯੯楤楧慴敬씠榟爠浡⁥潦潴搠杩瑩污⁥畡愠番獮ㄠ′業楬慯敮攠牵껃੮牴浩獥牴汵愠潤汩慥‮畃漠爠瑡菄搠⁥牣앥璟牥⁥敤搠畯菄挠晩敲ਬ慣敭敲敬挠⁵扯敩瑣捩⁥湩整獲档浩慢楢敬猠湵⁴散慭⁩敤猠捵散⁳敳浧湥ੴ껃捡獥⁴潭敭瑮‮慖潬牡慥朠湥牥瑡菄搠⁥捡獥整搠獩潰楺楴敶쌠溮甊瑬浩汥⁥牴楥氠湵⁩⁡潦瑳搠⁥灡潲楸慭楴⁶‵業楬慯敮搠⁥略潲‮潐牴癩瑩氊極䄠敬獣畩‬灡潲楸慭楴⁶〸‥楤썶溢慺楲敬搠⁥慣敭敲映瑯慬䘠㐶猊湵⁴敲牰穥湥慴整搠⁥卄剌甭楲‮⼼但呎ਾ⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾剂ਾ⼼㹐㰊䈯䑏㹙㰊䠯䵔㹌
×