x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Marii operatori se unesc pentru o piaţă comună de aplicaţii

Marii operatori se unesc pentru o piaţă comună de aplicaţii

de Alexandru Radescu    |    15 Feb 2010   •   00:00

Asociaţia GSM a anunţat azi o iniţiativă a industriei pentru dezvoltarea unei platforme comune care să ofere aplicaţii tuturor utilizatorilor de telefoane mobile.

Operatori precum Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonia, China Mobile sau NTT DoCoMo au format Wholesale Applications Community, o alianţă care adună aproximativ 3 miliarde de utilizatori de servicii telecom

După cum a informat GSM Asociation, în cadrul congresului telecom de la Barcelona, la WAC au aderat şI câţiva producători: LG, Samsung şI Sony Ericsson.

Alianta (22 de operator) apare în conxtetul unei pieşe de aplicaţii fragmentate, intenţionându-se ca noua platforma să fie una deschisă oricui, fie că e vorba de industrie sau de utilizatorul final.

Nu este însă prima dată când marii operatori anunţă astfel de proiecte gigant, comune. Cu câţiva ani în urmă, tot la Barcelona, a fost anunţat un client de messenger care să să fie disponil şi pentru utilizatorii din China şi pentru cei din Europa. Platforma încă se lasă aşteptată.

×
Subiecte în articol: redactie