x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft România: Dacă PIB-ul creşte cu 1% în 2010, sectorul IT se măreşte de 10 ori

Microsoft România: Dacă PIB-ul creşte cu 1% în 2010, sectorul IT se măreşte de 10 ori

de Alexandru Radescu    |    22 Feb 2010   •   00:00

Creşterea sectorului local de IT în acest an va fi de zece ori mai mare decât avansul Produsului Intern Brut, estimat în jurul a 1%, a declarat azi directorul general al Microsoft România, Călin Tatomir.

"În lunile iulie, august şi septembrie 2009, Microsoft România a scăzut puternic, iar în decembrie am intrat pe plus. Ne dorim o creştere agresivă în a doua parte a anului fiscal şi cred că vom încheia peste media creşterii pe care o va înregistra compania americană în această zonă a Europei, respectiv 1-2%", a spus Tatomir.

Întrebat de evoluţia vânzărilor de licenţe Windows 7, Tatomir a spus că anticipează că sistemul de operare va avea o cotă de piaţă de 18-19% la finele lunii iunie 2010.

"Sunt optimist şi mă bazez pe faptul că numărul de licenţe Windows 7 vândute în prima săptămână de la lansare l-a depăşit pe cel al licenţelor Windows Vista comercializate în primul an de la apariţie", a spus şeful Microsoft România. În luna decembrie a anului trecut, oficialul Microsofot declara că W7 s-a vandut in 4 saptamani de 15 ori mai bine decat Vista in 12 luni.

În cursul acestui an, Ministerul Comunicaţiilor va plăti Microsoft peste 10 milioane de euro, prima tranşă dintr-un contract pentru 163.427 licenţe utilizabile de 30 de instituţii publice.

×
Subiecte în articol: redactie